София. България има всички основания да счита, че пътят, който

...
София. България има всички основания да счита, че пътят, който
Коментари Харесай

Тростен Гайслер, Фондация „Конрад Аденауер“: България има всички основания да счита, че пътят, който е поела, е правилен

София. България има всички учредения да смята, че пътят, който е поела, е верен. Това сподели Тростен Гайслер – началник на Фондация „ Конрад Аденауер “, по време на честването на 25-годишния празник на фондацията в България, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ През 1994 година от превъзмогването на разделянето на Европа е минало напълно малко време и към момента не е отминал споменът на хората за ограничението на свободата на мнението, на информацията, на пътуването, следенето и тормозът от Държавна сигурност, ниският стандарт на живот. През 1994 година, когато отворихме нашия офис в България, страната беше постигнала доста – хората бяха свободни и към този момент не се опасяваха да изричат своето мнение “, съобщи Гайслер и уточни, че развиването на България е било впечатляващо. „ Днес мнозина завиждат на България за ниския държавен дълг, страната е и почитан член на Европейски Съюз, организира едно сполучливо европредседателство и има право да се гордее с всичко това. България има всички учредения да смята, че пътят, който е поела, е верен “, съобщи Гайслер. Той изясни, че през днешния ден обаче в доста страни национализмът набира мощ, следи се и възходяща назадничавост, намаляващо предпочитание за интернационално съдействие, повишаване на популизма и други „ Ние уверено се противопоставяме на всичко това и, за благополучие, имаме доста съдружници в България и Европейски Съюз “, разяснява още Гайслер. Той уточни, че главната задача на фондацията е да се бори за същинската народна власт.
Посланикът на Германия Н. Пр. Херберт Салбер разяснява, че България е намерила разнообразни позитивни импулси в работата си с Фондация „ Конрад Аденауер “. „ През 1987 година за първи път пристигнах в България и тогава към момента социализмът властваше в тази част на света. Преди година и половина обаче, когато пристигнах още веднъж тук, се уверих какъв прогрес е постигнала България. И считам, че всички страни и задгранични политически обединения регистрират това “, съобщи Салбер.
Д-р Герхард Валерс – заместител основен секретар и началник на отдела за европейско и интернационално съдействие на Фондация „ Конрад Аденауер “, уточни, че наличието на толкоз уважавани посетители на честването на 25-ата годишнина на фондацията в България демонстрира какъв брой е уважавана тя в страната.
На събитието участват министър-председателят Бойко Борисов, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на културата Боил Банов, транспортният министър Росен Желязков, министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-министри, народни представители, евродепутати и други
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР