София. България е с най-нисък дял на контрабандни цигари в

...
София. България е с най-нисък дял на контрабандни цигари в
Коментари Харесай

България е с най-нисък дял на контрабандни цигари в ЕС – 4,7%

София. България е с най-нисък дял на контрабандни цигари в Европейски Съюз, равнището падна до 4,7%. Градовете, в които се регистрират най-високи равнища, са: Хасково с дял до 15,3%, Велико Търново – 13,3%, Плевен – 10,7% и Перник - 10%. Отчита се обаче забележителен спад в нелегално популяризираните цигари в Свиленград, който до момента постоянно е бил водещ и е достигал равнища до 44%.
Премиерът Бойко Борисов регистрира, че стоиците милиони и милиарди, които са се събрали в бюджета, са факт и добави, че са направени извънредно сполучливи реализации в чужбина с Европол и партньорски служби. По думите му от 2016 година 16 заводи в Европа са осъществени по интернационалния продан и двустранното съдействието сред службите. Той поздрави прокуратурата за свършената работа, като уточни тя и службите работят доста безшумно, деликатно и без никаква гласност или звук. „ Бяхме поели ангажимент да ги свалим под 5% и в този момент с тези 4 заводи е ясно тъй като е по този начин. Виждате прокуратурата и службите работят доста безшумно, доста деликатно, без никаква гласност или звук “, разяснява Борисов и акцентира, че доста професионално събират доказателствата. „ Тук присъединяване на прокуратурата от самата разработка, до внасянето в съда, директно наблюдаване и присъединяване, мисля, че като тактичност дава добър резултат. От самото начало прокурорът е вътре в следствието, с цел да може, знаейки какво ще желае съдът, по-добре да се съберат доказателства. Не ме учудва, че към този момент сме под 5% и мисля, че в идващите месеци ще ги задържим, изключително като се има поради какви външни граници има България. Разликата в акцизите в тези страни и България – какъв брой изкусително за трафикантите, само че мисля, че тези пари по-късно им засядат, тъй като политическата воля и това, което сме решили да потвърдим в битката против корупцията и контрабандата, е реалност “, добави той. По думите му, когато парите от контрабандата се вкарват в бюджета е пряк удар против корупцията, тъй като тези пари десетилетията са замърсявали политическата среда. „ И с цел да се случи всичко това, би трябвало има наложително митничар, граничар, служител на реда, БОП-аджия, прокурор, арбитър и несъмнено политически чадър “, разяснява още министър председателят.
От своя страна основният прокурор на федерална провинция Бавария Рейнард Рьотле поздрави България за постигнатите резултати и ги дефинира като впечатляващи.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР