София. България бе домакин Четвъртата среща на местните лидери на

...
София. България бе домакин Четвъртата среща на местните лидери на
Коментари Харесай

България бе домакин Четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата „16+1“

София. България бе хазаин Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата „ 16+1 “. Срещата се организира в НДК с над 700 делегати от Централна и Източна Европа и Китай и над 300 представители на бизнеса и локалните управляващи. Мотото на форума бе „ Глобално мислене, дейности на локално равнище “ и се провежда от Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 и регионалния шеф на област София в партньорство със Столичната община, Националното съдружие на общините в Република България, Националния замък на културата, както и Секретариата за съдействие сред Китай и страните от ЦИЕ, Асоциацията на регионалните шефове на страните от ЦИЕ и Китай и Китайска национална асоциация за другарство с чужбина. В рамките на форума министър-председателят Бойко Борисов организира и двустранна среща с заместник-председателя на Постоянния комитет на общокитайското заседание на народните представители Цао Дзиенмин.
От думите на Дзиенмин стана ясно, че Китай желае визови облекчения за туристите си в Европейски Съюз.
Министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова съобщи, че страната ни отдава огромно значение на свързаността с Китай, освен превоз и инфраструктура, а и туризъм, осведомителни технологии, дребни и междинни предприятия, индустриални зони и селско стопанство. По думите ѝ посредством семейството на срещите под мотото „ Глобално мислене, дейности на локално равнище “ 2018 се отбелязва като година на съдействие сред локалната власт и бизнес на самодейността " 16+1 ".
Министър-председателят Бойко Борисов уточни, че днешният конгрес се осъществя в миг, когато в Брюксел е завършила срещата на Европейския съюз с Азия. По думите му в Брюксел са били обрисувани огромните благоприятни условия на нашия пазар. Той уточни, че 60% от популацията и 70% от Брутният вътрешен продукт в света са Европа с Китай, само че сме в обстановка с наложени наказания от Съединени американски щати за Китай. „ Ако приемем, че свободният пазар и конкурентността са движещи сили, глобите са прътът в колелата, който стопира и трансформира конкурентоспособността на бизнеса ", разяснява министър председателят. По думите му излизането на Съединени американски щати от съглашението за климатичните промени също не е еднопосочен акт и за жалост природата всеки ден ни припомня, че измененията в климата са факт.
От своя страна Цао Дзиенмин настоя за визови и митнически облекчения за китайските туристи и разгласи, че практическото съдействие продължава да се развива. По думите му съдействието " 16+1 " става все по-силно и когато се насочат напъните в локалното такова, резултатите към този момент са забележими за хората. Според него съдействието е златен мост, който да добави и създаде капацитета и да даде нови резултати. „ Нашият президент предлага да се разработят нов вид интернационалните взаимоотношения, с цел да може да се обезпечи по-добро бъдеще за човечеството “, разяснява той и прочете приветствен адрес от името на китайския министър председател Ли Къцян . „ Нашето държавно управление както постоянно ще насърчава локалните държавни управления и бизнесите, с цел да играят те по-сериозна роля. Ние участваме за насърчаване на мощните страни на нашите страни, да търсим по-добро съдействие, по-добри достижения в туризъм, финанси, селско стопанство, тъй че съдействието " 16+1 " да продължава да се развива по-добре и да способства в партньорството в нашите страни “, се показва още в приветствения адрес. „ Надявам се тази среща да реализира триумф “, показва още Ли Къцян.
Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че китайските туристи са на 13-о място по посещаемост у нас. По думите ѝ София става все по-привлекателно място за туристи и е на трето място измежду европейските градове, записали максимален растеж на туристите в интервала 2009-2016 година от 9,4%. Общо 15% е растежът на задграничните туристи за предходната година – 2017 година За първите девет месеца на тази година, нарастването на задграничните туристи е с 6%. Туристите от Китай заемат 13-о място, като нарастването е сензитивно с 29%.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР