София. Бъдещето на организирания туризъм е в малките и сплотени

...
София. Бъдещето на организирания туризъм е в малките и сплотени
Коментари Харесай

Преслав Конов, туроператор: Бъдещето на организирания туризъм е в малките и сплотени групи

София. Бъдещето на проведения туризъм е в дребните и сплотени групи. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ притежателят на туристическа организация Преслав Конов. Особено в подобен интервал на пандемия ползата е извънредно огромен, безапелационен бе той.

„ Ние да вземем за пример до края на годината нямаме нито едно свободно място. На първо място сме доста надалеч от културно всеобщия стандартен туризъм. Основният фокус е върху приключението, върху дейното превозване на времето от нашите участници. Организираме най-различни събития, като се стартира от нанагорнище на планински върхове в България и се мине през всички европейски известни върхове, до такива в Непал, Памир, Африка и изобщо на всички места по света. Отделно от това вършим извънредно доста завършения с колела, доста рафтинг завършения, каяци. Въобще стараем се да ангажираме хората, които ми се доверяват, с интензивности през безусловно цялото време, в което са с нас, тъй че да нямат нито една свободна минута да скучаят “, изясни той.

Преслав Конов посочи, че са имали проекти и за експедиция до връх Еверест през 2026 година, само че заради ред неподходящи стечения на събитията това премеждие е било отсрочено и няма да се състои. Това, което ще бъде проведено и е настоящо все още е трекинг до базовия лагер на Еверест.

„ Тази година ходихме до там, идната – също. Нещо забавно да ви споделя – по-високите върхове, върху които сме се фокусирали, са седемхилядници. И даже сега, в сегашния миг в Памир, в Киргизстан имаме група от 6 индивида, която към този час би трябвало да е на към 6 000 метра, на връх Ленин, или се приготвят за офанзива към върха, който е 7134 метра, която, в случай че всичко е наред и Господ е с нас, би трябвало да се случи на следващия ден през нощта, на следващия ден или другиден през нощта. Така че чакаме вести в околните дни “, показа той.

Според Конов хората, които имат потребност от адреналин сами намират подобен вид завършения, като най-важното нещо е да не бъдат самоуверени. Трябва да са съответни във връзка с оборудването, която употребяват и бързо да бъде построена връзка на доверие сред водачите на групата и участниците. Преслав Конов разяснява още, че никой не се опасява от пандемията от здравна позиция, а по-скоро терзанията на хората са свързани с рестрикциите за пътешестване и с неяснотата дали ще могат да се върнат в България.

„ Основните терзания на хората са свързани точно с рестрикциите за пътешестване, с неяснотата – като тръгнем, ще може ли да се върнем, но за тук едни документи, за друга страна – други документи. Как се оправяме – демонстрираме невиждана досетливост, с цел да можем да пътуваме на някои от местата, които сме решили. Разбира се, съобразяваме се и с ограниченията, които страните са наложили за пътешестване във време на пандемия. Но като цяло сортираме дестинации, които са с по-леки режими на допустимост за пътешестване “, изясни туроператорът.

Вилислава ВЕТРЕНСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР