София. Бъдещето на обединена Европа изисква силното културно присъствие и

...
София. Бъдещето на обединена Европа изисква силното културно присъствие и
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев и Елен Карер Д’Анкос, пожизнен секретар на Френската академия: Бъдещето на обединена Европа е немислимо без съхраняването на културната идентичност на европейските народи

София. Бъдещето на обединена Европа изисква мощното културно наличие и съхраняването на културната еднаквост на всички държави-членки на Европейски Съюз. Европа ще загуби доста в случай че културните постижения на европейските страни бъдат накърнени вследствие на глобализацията и Европейски Съюз остане пространство, лишено от своите духовни обичаи. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на Елен Карер Д’Анкос, доживотен секретар на Френската академия, които разговаряха на „ Дондуков “ 2, оповестиха от прессекретариата на президента . В срещата взе участие и посланикът на Франция в България Ерик Льобедел.
Президентът Радев благодари на Елен Карер Д’Анкос за нейния принос за присъединението на страната ни към Европейски Съюз и в процеса на европейска интеграция. „ Когато България се нуждаеше от другари и съидейници, Вие бяхте един от тях със своя мощен глас “, акцентира Румен Радев.
По-старите държави-членки на Европейски Съюз да поддържат устрема на страните от Източна Европа да потвърдят своя стопански и публичен капацитет, прикани президентът. По думите на президента, със своите стопански благоприятни условия и просвета Франция може да има доста по-активна роля на Балканите и в България.
„ Със сигурност вложител номер 12 не е мястото, което следва да заема Франция в българската стопанска система “, уточни президентът и в отговор на въпрос в каква степен търговете у нас са почтени, той добави, че президентската институция ще продължи да работи за възстановяване на бизнес средата в България и за изсветляване на икономическите процеси у нас. „ Ако в действителност желаеме да сме интегрална част от Европа, би трябвало да следваме транспарантните европейски процедури и практики и в стопанската система, и при възлагането на публични поръчки “, акцентира още президентът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР