София. Аз съм крайният собственик на фирмата, която купува ЧЕЗ

...
София. Аз съм крайният собственик на фирмата, която купува ЧЕЗ
Коментари Харесай

Гинка Върбакова: Аз съм крайният собственик на фирмата, която купува ЧЕЗ – няма офшорка

София. Аз съм крайният притежател на компанията, която купува ЧЕЗ – няма офшорка. Това сподели Гинка Върбакова, притежател на сдружението „ Инерком България ", което купува ЧЕЗ в предаването „ Здравей, България ” по Нова телевизия. „ Аз съм крайният притежател. Това се вижда от Търговския указател. Крайният притежател в Търговския указател съм аз ”, съобщи Гинка Върбакова. На въпрос за какво чешката страна е избрала точно нейната компания, тя отговори: „ Не мога да кажа за какво са избрали нас. Това беше една дълга и доста комплицирана процедура, в която се изискваха доста финансови документи, които да подсигуряват кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да създадем. По принцип при подобен тип финансиране, тъй като покупката на активите на ЧЕЗ ще стане с привлечено финансиране с банков заем от интернационална банкова институция, която все още, за жалост, не мога да разкрия ”.
Запитана по какъв начин банката си подсигурява, че обезпечава парите, Гинка Върбакова отвърна: „ Практиката е при подобен тип финансиране, да бъдат залагани акциите на сдружението, т.е. това е изцяло позната във финансовите среди процедура ”.
Гинка Върбакова призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, откакто договорката беше оповестена обществено.
На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв метод в реализирането на договорката за продажбата на ЧЕЗ, Гинка Върбакова беше безапелационна: „ Цялата договорка се организира под чешкото законодателство. Цялата договорка и диалози бяха в Прага и българското държавно управление, български министри или български политически лица не са имали безусловно никаква информация за нея. Това е една частна договорка ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР