София. Аз не съм политик, а експерт и ще работя

...
София. Аз не съм политик, а експерт и ще работя
Коментари Харесай

Зам.-министър Жени Начева: Аз не съм политик, а експерт и ще работя с всеки управител на НЗОК, докато съм член на Надзорния съвет

София. Аз не съм политик, а специалист и ще работя с всеки шеф на НЗОК, до момента в който съм член на Надзорния съвет и ще си извършвам отговорностите в този аспект. Това сподели заместник-министърът на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева след последното съвещание на НЗОК и БЛС по отношение на Националния рамков контракт (НРД) за 2018 година, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Във връзка с желаната оставка на шефа на НЗОК проф. Д-р Пламен Плочев тя уточни, че през днешния ден има чуване в Парламента. „ Няма да кажа нищо по този въпрос, единствено там ще се чуят нашите тематики и позиции “, сподели още тя и посочи, че няма да разяснява и тематиката за назначение на различен човек за основен секретар. „ Отношенията на Надзорния съвет с НЗОК са свързани само с пълномощията, които са записани в закона за здравно обезпечаване “, сподели още зам.-министърът.
„ Днес финализирахме в огромна степен договарянията по НРД 2018, тъй като БЛС има събор в идните дни и трябваше това да се случи. Това е единствената задача, по която се бяхме събрали през днешния ден “, oбясни Начева.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР