София. Апелираме БСП да върнат веднага мандата. Това каза председателят

...
София. Апелираме БСП да върнат веднага мандата. Това каза председателят
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ - СДС: Апелираме БСП да върнат веднага мандата

София. Апелираме Българска социалистическа партия да върнат незабавно мандата. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова пред публицисти по отношение на третия мандат за сформиране на държавно управление, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Право на президента на републиката е да избере коя ще е третата политическа мощ, на която ще връчи мандата. Ние не оспорваме неговото право. Бих желала обаче да моля към Българска социалистическа партия при взимането на решението дали ще вършат някакви съвещания, да върнат бързо мандата. Ясно е математически, че без ГЕРБ и " ИТН " не може да се сформира държавно управление. Те с нас не желаят да беседват. " ИТН " са декларирали, а и ние имаме решение, че няма да участваме в ръководство с тях на конгрес. " ИТН " са декларирали, че не желаят също да влизат в каквито и да е обединения с Българска социалистическа партия, тъй че няма смисъл мандатът да се бави. Трябва да се върне по най-бързия метод, с цел да се разпусне Народното събрание и да се разгласи дата за предварителни избори ", съобщи още Десислава Атанасова.

Според нея в противоположен случай всеки ден в Народното събрание е допустимо да се одобряват спорни и лобистки законопроекти. " Говорихме доста по тази тематика. Народното събрание не се занимава с дневния ред на обществото, а с тематики, които целят оцеляването на политическите партии или построяването на тяхната предизборна акция ", сподели още Атанасова.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР