София. Алпинистът Боян Петров е в неизвестност от дни. Затова

...
София. Алпинистът Боян Петров е в неизвестност от дни. Затова
Коментари Харесай

Алпинистът Боян Петров е в неизвестност

София. Алпинистът Боян Петров е в неопределеност от дни. Затова заяви във " Facebook " Радослава Ненова, дамата до алпиниста.
Ето какво написа Ненова:
" Отлагах този пост, с цел да си представям още малко, че всичко е наред. Но историята постепенно плъзна по непознати уеб сайтове, а към този момент и във външно министерство. Боян е в неопределеност от дни, някъде по ската на връх Шиша Пангма. Със сигурност е направил опит да се качи на върха, тъй като палатката му е била на лагер 3. Времето внезапно се е влошило и другите момчета са слезли в базовия лагер. Те са се движили един ден след него...спасителна акция сега не е допустима. Най-рано на следващия ден ще тръгнат да го търсят. Държа непрекъсната връзка с тях по сателитния телефон. В планината хората стават повече от семейство и знам че ще създадат всичко по силите си тази история да приключи добре. За хора захласнати от осемхилядниците базов лагер е повече от дом, а снежния скат им работи като лампа на пеперуда.....едни от най-силните другарства съм направила в планината, като опиат е.. "

Шиша Пангма е връх във Високите Хималаи на територията на Тибет, няколко километра от границата с Непал, с височина 8013 м н.м.р.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР