София. 9 души загинаха, а 19 бяха ранени при тежка

...
София. 9 души загинаха, а 19 бяха ранени при тежка
Коментари Харесай

9 души загинаха, а 19 бяха ранени при тежка катастрофа между автобус и камион край ловешкото село Микре

София. 9 души починаха, а 19 бяха ранени при тежка злополука сред рейс и камион на пътя София-Варна, в региона на ловешкото село Микре. 7 от потърпевшите са с тежки фрактури. Сигнал за случая е подаден към 12.50 часа, в петък. В рейса са пътували незрящи от Перник и района, които са се прибирали от екскурзия в Дряново и Елена. По първични данни рейсът ненадейно се е появил в насрещното платно и е предизвикал злополуката. По предписание на премиера на Бойко Борисов към мястото на злополуката бяха изпратени 4 реаномобилa от ВМА и болница Лозенец. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и шефът на Групово дело „ Национална полиция “ гл. комисар Христо Терзийски също дойдоха на мястото на случая. Министър Ананиев увери, че всичко належащо за лекуването на потърпевшите ще бъде доставено на болничното заведение в Ловеч, а тези, които са със съществени фрактури ще бъдат превозени в София. Гл. комисар Терзийски уточни, че все не може да се каже повода за тежката злополука, защото се правят процесуално-следствени дейности. Той посочи, че рейсът е благосъстоятелност на пернишка компания, която прави автобусни транспорти и разполага с още 15 такива. По думите му фирмата-превозвач има постоянно публикуван лиценз за автобусни транспорти от ИА „ Автомобилна администрация “. Междувременно от Министерството на превоза осведомиха, че преди месец на лидера на авариралия рейс е формиран акт за претоварване, защото е превозвал двама души повече. По отношение на компанията притежател на камиона не са установени нарушавания. По думите на Окръжния прокурор на Ловеч Валентин Вълков е реалност, че рейсът е навлязъл в насрещното платно на товарния автомобил, само че каква е повода на този стадий не може да се каже.
Кметът на Перник Вяра Церовска разгласи 20 ноември за ден на печал на територията на Община Перник в памет на починалите в тежката злополука. Своите съболезнования на фамилиите и околните на починалите показаха президентът Румен Радев и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
В дежурната част на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Ловеч действа телефонна линия – 0887 593 168, на която родственици и близки могат да получат информация за хората, починали и потърпевши при тежкия пътен случай.
Заради произшествието пътят Ябланица – Севлиево в региона на с. Микре бе затворен за близо 7 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР