София. 8-месечната изборна ситуация, в която нямахме редовно правителство, беше

...
София. 8-месечната изборна ситуация, в която нямахме редовно правителство, беше
Коментари Харесай

Доц. Момчил Дойчев: В България липсва чувство за отговорност

София. 8-месечната изборна обстановка, в която нямахме постоянно държавно управление, беше извънредно сложна, и в известна степен предопредели протичащото се с Народното събрание и държавното управление в този момент, сподели доцент Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет на България, в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ .

„ Това, което липсва във вътрешен проект в България е солидарността, неналичието на възприятието за отговорност за личните ни каузи, за това по какъв начин подреждаме личния си дом, на кого връчваме мандат да реши комплицираните проблеми, пред които сме изправени у нас, а какво да приказваме за това какво става към нас, какво става в европейски по-широк интернационален проект. “

По думите му в България прекомерно доста се подчертава, какво става у нас и прекомерно малко се интересуваме, какво става в прилежащите срани и света, какви са проблемите и това съставлява аргументите да не се обръща внимание на все по-сложната обстановка, която ще се отразява върху вътрешното състояние на България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР