София, 7. юли 2021 – Хиляди пътници в София вече

...
София, 7. юли 2021 – Хиляди пътници в София вече
Коментари Харесай

В София вече се движат 30 нови тролейбуса на чешката фирма Škodа Transportation |

София, 7. юли 2021 – Хиляди пасажери в София към този момент използваха новите тролейбуси, доставени на Центъра за градска подвижност от чешката група Škoda Transportation. Тя създаде и достави за столицата 30 съвременни нископодови тролейбуса. За покупката им Центърът за градска подвижност употребява финансиране от фондовете на Европейския съюз.

Групата Škoda Transportation е един от значимите европейски производители на транспортни средства за градския превоз и железниците. Фирмата проектира и доставя най-много нископодови трамваи, електрически локомотиви, влакове за градска среда, вагони за метро, електробуси и тролейбуси, както и системи за ръководство и задвижване на транспортни системи.

„ Доставката на всички тридесет осемнадесетметрови съчленени транспортни средства вид Škoda 27 Tr беше довършена през юни. Първите тролейбуси от тази серийна поръчка се появиха по улиците на София още през март и от Центъра за градска подвижност получаваме доста положителни оценки за тях, “ показва Олдржих Хуса, проектов управител на Škody Electric.



Тролейбусите от компания Škodа за София са оборудвани с тягови акумулатори, тъй че те се движат из столицата и тук-там, където липсва въздушна контактна мрежа за тролеи. „ С едно зареждане тролейбусът изминава към пет километра, “ показва Олдржих Хуса. Новите съчленени тролейбуси побират до 123 пасажери. Превозните средства са оборудвани съвременно и удобно – да вземем за пример с усъвършенствана диагностична система с отдалечено предаване на данни, осведомителна система за пасажерите и климатична система.

„ Само в столицата в този момент доставихме осемдесет нископодови съчленени тролейбуса и тридесет дванадесетметрови тролейбуса. Други транспортни средства наше произвеждане се употребяват от пасажерите в други български градове – Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен, “ добавя Петър Касенчак, Senior Sales Manager Škody Electric.

Групата Škoda Transportation има четири индустриални предприятия в Чехия и Финландия, а чрез свои компании участва и в Германия, Полша, Унгария и Русия. В своите сдружения тя има повече от пет хиляди и петстотин чиновници и за своята повече от 160-годишна история е доставила артикули допълнително от 50 страни по света. Škoda Electric, член на групата Škoda Transportation, с 14 500 създадени бройки, е най-големият европейски производител на тролейбуси.

Чешки тролейбуси се движат допълнително от тридесет страни по света – в Европа, Азия и Северна Америка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР