София. 7 чужденци и каналджия са задържани в землището на

...
София. 7 чужденци и каналджия са задържани в землището на
Коментари Харесай

ГД Гранична полиция: 7 чужденци и каналджия са задържани в землището на село Горочевци след полицейско преследване

София. 7 чужденци и каналджия са арестувани в землището на село Горочевци след полицейско гонене, заяви представителят на Главна дирекция " Гранична полиция ".
Вчера към 20.30 ч. граничен полицейски автопатрул от ГПУ-Трън е забелязал лек автомобил „ Ауди “ и джип „ Гранд Чероки “, движещи се един след различен към българо – сръбската граница. Двамата гранични служители на реда неотложно са подали сигнал в дежурната част и са тръгнали след съмнителните коли. Подали са звукови и светлинни сигнали на водачите на джипа и аудито, само че те не са се подчинили и са напривили опит да избягат.
На пътя сред махалата " Русимовци " и разклона за село Декьовци лекият автомобил е пропуснал начело джипа. Впоследствие се оказва, че мигрантите са натоварени в джипа, и по този начин му е дадена опция да се измъкне от преследването. Аудито се е пробвало да избута от пътя граничните служители на реда, като е блъснало от дясната страна служебния автомобил. Автомобилът на Гранична полиция е нараснал скоростта и е настигал джипа.
Към 20.50 ч. в землището на село Горочевци лидерът на джипа е спрял и се е опитал да избяга. След малко гонене и предупредителни изстрели във въздуха граничните служители на реда са задържали водача – 45-годишен, престъпно проявен от София. В джипа са открити 7 чужденци, по първични данни иракчани.
Каналджията и мигрантите са арестувани в ГПУ-Трън. Уведомена е районната прокуратура. Работата по случая продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР