София. 47-ото Народно събрание създаде и запълни състава на постоянните

...
София. 47-ото Народно събрание създаде и запълни състава на постоянните
Коментари Харесай

47-ото Народно събрание създаде и запълни състава на постоянните си комисии

София. 47-ото Народно заседание сътвори и запълни състава на непрекъснатите си комисии, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус
За ръководител на Комисията по икономическа политика и нововъведения бе определен - Мартин Димитров от " Демократична България ", за ръководител на Комисията по енергетика бе определен - Радослав Рибарски от " Продължаваме пормяната ", за ръководител на Комисията по районна политика - Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната ".

Комисията по външна политика ще оглави Венцислава Любенова от " Продължаваме промяната ", Комисията по въпросите на Европейски Съюз ще оглави Драгомир Стойнев от " Българска социалистическа партия за България ", Комисията по защита - Атанас Зафиров от " Българска социалистическа партия за България ", Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред - ген. Атанас Атанасов от " Демократична България ".

Комисията по земеделието, храните и горите ще бъде управлявана от Пламен Абровски от Има Такъв Народ, Комисията по труда и обществената политика ще оглави - Искрен Ангелов, Комисията по образованието - Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия, Комисията по младежта и спорта - Иван Ченчев, Комисията по опазване на здравето - Антон Тонев от " Продлъжаваме смяната ", Комисията по околната среда - Манол Генов от Българска социалистическа партия, Комисията по превоз и известия - Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия, Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии - Кирил Симеонов, Комисията по културата и медиите - Тошко Йорданов, Комисията за българите отвън страната - Антоанета Цонева от " Демократична България ", на Комисията по вероизповеданията - Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ, на Комисията по гражданските права - Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, а Комисията за предварителна защита и противопоставяне на корупцията - Константин Бачийски.

Комисията за надзор над службите за сигурност и използването на СРС ще бъде управлявана на ротационен принцип. Такива ще бадат Калоян Икономов от Политическа партия, Десислава Атанасова от ГЕРБ Хамид Хамид от Движение за права и свободи Филип Попов от Българска социалистическа партия, Николай Радулов от Има Такъв Народ, Иван Димитров от " Демократична България " и Николай Дренчев от " Възраждане ".

Депутатите взеха решение най-важните комисии - тази по бюджет и финанси и тази по правни и конституционни въпроси ще оглавят надлежно Любомир Каримански от Има Такъв Народ и Милен Матеев от " Продължаваме промяната ".

Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР