София. 400 са сигналите и жалбите на проведените избори. Това

...
София. 400 са сигналите и жалбите на проведените избори. Това
Коментари Харесай

Димитър Димитров, ЦИК: 400 са подадените сигнали и жалби на проведените избори

София. 400 са сигналите и жалбите на извършените избори. Това сподели на конференция представителят на ЦИК Димитър Димитров, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

На въпрос дали ЦИК е изпитала усложнения поради измененията в изборните правила при обобщаване на данните, защото на хартия е трябвало да бъдат импортирани резултатите от машинното гласоподаване и от хартиена бюлетина, Димитров съобщи, че е имало известни компликации. „ Би било лицемерно да кажа, че не е имало компликации. Поздравявам Секционните изборни комисии, които по един или различен се оправиха със задачата. Има обособени сигнали, само че те са периферни. Например, че няма дадена преференция, ще проверим всеки един от сигналите. 400 са сигналите и жалбите. Те са групирани по избран метод, могат да се видят на уеб страницата на ЦИК “, изясни той.

По думите му усложнения е имало с гласуването в чужбина. „ Никога не е имало толкоз доста секции. Истина е, че локалните общности направиха енергични старания и съумяха да провеждат нещата по този начин, че има секции с по 1800 дали своят вот, което на предишни избори се е смятало за оптимално допустимо число ", разясни той.

Димитров уточни и проблемите с машинното гласоподаване. „ Няма по какъв начин да оценим в резюме в първата седмица. Знаете във Велико Търново. Имаме и към 10 сигнала, отнасящи се до други региони, обособени секции. Някои са добре документирани, а другите ще би трябвало да оценяваме занапред.

Мариела ЧЕПЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР