София. 22 септември гарантира на възрожденските българи и на следващите

...
София. 22 септември гарантира на възрожденските българи и на следващите
Коментари Харесай

Проф. Пламен Павлов: 22 септември гарантира на възрожденските българи и на следващите поколения равнопоставеност с европейските държави

София. 22 септември подсигурява на възрожденските българи и на идващите генерации равнопоставеност с европейските страни. Това разяснява в изявление за Радио " Фокус " историкът проф. Пламен Павлов. Той добави, че в годините до 1908 година народът ни има необикновено национално единение.
„ Тогава националното единение в самия кабинет и в самото общество не е някакво благопожелание, не е химера, не е идеал, а е действителност. В държавното управление има двама бесарабски българи - министър председателят Александър Малинов, който е ослепителен правист с голям престиж и ген. Данаил Николаев, който е военният поръчител на Съединението. Имаме македонски българи и то не какъв да е, а огромният общественик Андрей Ляпчев. Тези хора доста добре знаят, какво значи да се борим за национално обединяване, какво значи национално достолепие и воля “, изясни проф. Пламен Павлов. Той сподели още, че единствени от останалите балкански нации ставаме самостоятелни, без да се пролее капка кръв и без да има един изстрел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР