София. 22 млн. лв. от Оперативна програма Региони в растеж“

...
София. 22 млн. лв. от Оперативна програма Региони в растеж“
Коментари Харесай

МРРБ: 22 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират в Перник

София. 22 млн. лева от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ се влагат в обществена, просветителна, пътна, административна инфраструктура и възстановяване на градската среда в Перник. С тези средства градът ще се трансформира в едно привлекателно и мечтано място за живот. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова при визитата си в Перник в навечерието на празника на града. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие. Там тя откри „ Парк на провокациите “ и ремонтирания мост над р. Струма при ул. „ Струма “. Министърът поздрави кмета Вяра Церовска и екипа й за тяхната иновативност в подбора на плановете и мисленето, с което трансформират Перник в съвременен европейски град.
„ Паркът на провокациите “ и мостът над р. Струма са част от плана на общината „ Подобряване на градска среда в град Перник “, който е финансиран от ръководената от министерството стратегия.
Паркът е построен на над 20 декара, със уреди за отдих и игра на дребни и огромни деца. С атракционите за забавление ще е едно прелестно място за жителите и гостите на Перник, където да прекарват свободното си време, уточни районният министър. В „ Парка на провокациите “ са обособени също зона за катерене, „ скаутска зона “, трасета за маунтинбайк и зона " Търсене на философския камък ", където има опция за логическа игра.
При ремонта на моста над река Струма при ул. „ Струма “ са усъвършенствани транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на оборудването и пътната настилка и е обезпечено надеждно отводняване.
По плана на община Перник за възстановяване на градската среда на стойност съвсем 4 млн. лева са реновирани над 32 000 кв. м площи, в които е осъществено строителство или рехабилитация. От обновената градска среда ще се възползват близо 88 хиляди души, като е обезпечена досегаемост за инвалиди или фамилии с дребни деца. Като част от плана към този момент беше благоустроено междублоковото пространство в кв. „ Тева “.
В Перник министър Аврамова заяви, че индикативната дата за привършване на аварийно-възстановителните работи по Автомагистрала „ Люлин “ е 22 октомври. След като автомагистралата бъде отворена за придвижване в двете направления, ще стартира ремонт на първокласния път през Владая.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР