София, 21 февруари 2019 г.Върховният административен съд на Република България

...
София, 21 февруари 2019 г.Върховният административен съд на Република България
Коментари Харесай

Върховният административен съд потвърди правото на „ДЕВИН“ ЕАД да използва марката DEVIN

София, 21 февруари 2019 година

Върховният административен съд на Република България (ВАС) дефинитивно удостовери правото на бутилиращата компания „ ДЕВИН “ЕАД да употребява словната марка Девин/Devin.

Дружеството, водещ производител на натурална минерална и изворна вода, ще продължи и отсега нататък правомерно да развива и постанова марката на българския пазар, каквато е била практиката му и до момента – от 1994 година, когато марката е била записана. Магистратите постановяват, че словната марка Devin изцяло дава отговор на всички настоящи законови условия, записана е в сходство с националните и интернационалните правни правила, а също по този начин по никакъв метод не опонира на публичния ред и положителните нрави.

С решение от 11.02.2019 година Върховен административен съд дефинитивно отхвърли настояването за изтриване на словната марка Девин/Devin, подадена от „ Табаков консулт “ ООД. Съдът дефинира касационната тъжба като напълно неоснователна. Върховен административен съд е третата и последна инстанция, която отхвърля настояването на „ Табаков консулт “ ООД от февруари 2014г. за изтриване на марката, откакто в началото то бе отхвърлено от Патентно ведомство, а в следствие и от Административен съд – София град.

В своето решение, магистратите акцентират, че марката Девин/Devin е употребена в цялостно сходство с положителната комерсиална процедура в бранша. Съдът установи, че както при регистрацията й през 1994г., по този начин и при двете следващи нейни подновявания, Патентно ведомство постоянно приема, че марката е правилно записана и дава отговор на всички законови условия.

Магистратите също по този начин не откриват причина словната марка Девин/Devin – название на град в България и название на находище – да се схваща от потребителя като противоречаща на публичния ред или на положителните нрави. „ Признатата отличителност на марката води до извода, че потребителят няма да приема използването й за непозволено или нарушаващо публичния ред ”, отбелязва Съда. „ Изразът Девин/Devin самичък по себе си не носи непосредствено обръщение, което да има директно дискредитиращо влияние върху останалите производители на артикули “, написа още в решението.

В умозаключение Съдът постановява, че процесната словна марка Девин/Devin не е в несъгласие с нормативните условия, не нарушава по никакъв метод публичния ред и положителните нрави и не основава правна неустановеност. Напротив, Съдът дефинира потреблението на марката като изцяло законно предвид на спазения ред при нейната регистрация и приложените от ДЕВИН ЕАД доказателства за получена концесия и систематични вложения в създаването на находището и рекламирането на бутилираната вода с марка Девин.

Вече повече от 20 години, ДЕВИН ЕАД е образец за отговорно водачество и дълготраен ангажимент към развиването на бранша. Компанията влага в просветителни и обществени начинания, продуктови нововъведения и нови технологии, а също по този начин се грижи за опазването на околната среда и на естествените запаси в района, в който оперира. Здравословната хидратация е част от корпоративната задача на компанията и неин главен приоритет по повод предлагането на висококачествени артикули и грижа за обществото.

За ДЕВИН ЕАД:

ДЕВИН е водещ производител на бутилирана вода в България. През март 2017 година компанията е добита от Спадел – водач в региона на бутилирането на води в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург). Изворите на водата с марка DEVIN и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина. ДЕВИН е също по този начин дистрибуционен сътрудник на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България. Компанията е основана в Девин и в София, разполага със лична комерсиална и дистрибуторска мрежа с национално покритие и към сегашния миг има над 500 чиновници. Изпълнителен шеф на сдружението от 2012 година насам е Томас Кренбауер.

За спомагателна информация:

Мениджър „ Връзки с обществеността “

[email protected]; тел. 02 807 28 72

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
реклама
НАПИШИ КОМЕНТАР