София. 17 640 проверки за незаконен риболов са извършени по

...
София. 17 640 проверки за незаконен риболов са извършени по
Коментари Харесай

МЗХГ: Извършени са близо 18 000 проверки за незаконен риболов през 2018 г.

София. 17 640 инспекции за противозаконен лов на риба са осъществени по пристанища, в комерсиалната мрежа, рибовъдни стопанства и водоеми за любителски лов на риба. Това стана ясно по време на Консултативен съвет по риболовство, който се организира през днешния ден в Министерство на земеделието, храните и горите, оповестиха от пресцентъра на Министерството .
Министър Румен Порожанов уточни, че всички виновни институции би трябвало да поставят съществени старания в битката против противозаконния лов на риба.
Броят на установените административни нарушавания е 1 125 бр. Издадени са 973 бр. наказателни постановления, от които 755 бр. са влезнали в действие. В резултат на контролните действия са конфискувани 95 километра мрежи и 10 615 кг риба, от която съвсем 4.5 тона е дарена.
През 2018 година продължи осъществяването на Оперативен проект за ревизия и надзор в Черно море от страна на България и Румъния под координацията на Европейската организация за надзор в рибарството (EFCA). В рамките на този проект, през 2018 година на територията на двете страни и в техните териториални води са извършени 16 взаимни задачи. Осъществени са 244 инспекции на пристанища, на море и в комерсиалната мрежа, осъществени са и 79 наблюдения, като е открито 1 нарушаване. Агенциите по риболовство и аквакултури на двете страни продължиха своето съдействие във връзка с контрола в река Дунав. За интервала са осъществени общо 5 взаимни задачи и 211 инспекции на риболовни кораби и фенове риболовци от българска и румънска страна.
През миналата година във водите на Черно море са осъществени 63 инспекции, 14 от които са отдадени на риболова на калкан.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР