София, 16.05.2018 – Кампанията с дарителските тениски в полза образованието

...
София, 16.05.2018 – Кампанията с дарителските тениски в полза образованието
Коментари Харесай

Каузата #steniskanabala 2018 обедини досега 2382-ма абитуриенти от 47 училища в цялата страна и продължава в пълен ход

София, 16.05.2018 – Кампанията с дарителските тениски в изгода образованието на зрелостници сираци от Випуск 2018 се разраства и петият сезон е на път да записва най-масовото присъединяване до момента. Тази година на страната на идеята #steniskanabala застанаха артисти от хитовите уеб сериали – Мино Караджов и Михаела Велкова от " Не по този начин, брат! " , Михаела Павлова и Илиян Илиев от " Следвай ме " , които постоянно разгласяват видеа и въодушевяват своите почитатели в обществените мрежи да оказват помощ, дарят и вземат тениска. Застъпници на акцията от предишни години – Рут Колева, VenZy, Митко Павлов, Крис Захариев – отново приканват посредством постове в Интернет присъединение към благородната идея, осигуряваща стипендии за зрелостници без родители, с цел да продължат образованието си във ВУЗ след довеждане докрай на 12-и клас.

До момента #steniskanabala2018 сплоти дарителския капацитет на 2382-ма зрелостници от 47 учебни заведения в цялата страна. Най-масово се включват тези в Пловдив, Петрич, Бургас, Враца, Горна Оряховица. По брой участници класацията, предстоящо, се води от София, поради обстоятелството, че в столицата е максимален и броят на образователните заведения със завършващ 12-и клас. През последните дни доста гимназии изпратиха своите дванадесетокласници и зрелостниците към този момент изпращат фотоси с тениски на акцията. Предстоят баловете и поръчките за тениски на уеб страницата www.steniskanabala.bg нарастват.

Интересно е, че в акцията 2018 се включват освен зрелостници. Постъпления по нарочната банкова сметка, в която набраната все още сума възлиза на общо 49 843 лв., както и поръчки за тениски реализират в това число възпитаници от първи клас, които съпровождат дванадесетокласници на тържеството за довеждане докрай на учебно заведение, чиновници в офиси, които отиват с тениските на тиймбилдинг, голям брой единични донори, които просто харесват идеята, както и цели класове, които считат да се облекат по този метод на 24 май или 15 юни.

Доставката до дарилите се реализира благотворително от страна на DHL като формален логистичен сътрудник, а разпределението на стипендии измежду зрелостниците сираци, които са признати във ВУЗ през 2018 ще се реализира от Столичен комитет на Български Червен Кръст . Регламентът за кандидатстване също се намира на уеб страницата www.steniskanabala.bg
Заявки за тениски и информация за дарения : www.steniskanabala.bg и на тел. 02 9842 387; Регламент и документи за кандидатстване за стипендия по програмата : www.steniskanabala.bg





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР