София. 15 години България в НАТО“ е озаглавена фотографската изложба,

...
София. 15 години България в НАТО“ е озаглавена фотографската изложба,
Коментари Харесай

Министерството на отбраната представя в София фотоизложбата „15 години България в НАТО“

София. „ 15 години България в НАТО “ е озаглавена фотографската галерия, която Министерството на защитата провежда, с цел да означи годишнината от присъединението на нашата страна към организацията на Северноатлантическия контракт. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . Изложбата ще бъде открита от министъра на защитата Красимир Каракачанов в 17.00 часа на 20 февруари. На церемонията ще участват началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, висши офицери от Въоръжените сили, представители на Щабния детайл за консолидиране на силите на НАТО в България и други
Изложбата „ 15 години България в НАТО “ е ситуирана пред Паметника на войнишкия лъв - част от Мемориала на Първи и Шести пехотен полк, в градината при Националния замък на културата в София. Мястото не е определено инцидентно – бронзовият лъв е централна фигура на монумент, построен в възхвала на българските воини, починали за национално избавление и обединяване, а фотографиите, показани в изложбата, демонстрират подготовката на днешните военни за гарантиране на сигурността и териториалната целокупност на страната ни. Така пространствено са обединени предишното и сегашното на Българската войска.
За 15 години българските Въоръжени сили вземат участие в четири интервенции на НАТО в Косово, Босна и Херцеговина, Ирак и Афганистан. Многобройни са многонационалните учения, в които българските военнослужещи покачват бойните си умения паралелно с сътрудниците си от армиите на страните-членки на Алианса, покачват опита си от работа на разнообразни командни равнища в интернационалните щабове. Те демонстрират професионализъм и отговорност, които сътрудниците им от НАТО високо ценят.
Обективът на фотографа на Министерството на защитата Вяра Йовева е уловил миговете на благополучие при завръщането на военнослужещите в Родината след сполучливо присъединяване в задача зад граница, стремежът към рационализиране на бойните умения, взаимните тренировки с военни формирования от въоръжените сили на страните-членки на НАТО.
Изложбата ще бъде показана до 1 април 2019 година, с цел да могат жителите и гостите на столицата да видят част от войсковото всекидневие на българския военнослужещ.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР