София. 14 души бяха задържани преди мача между Левски“ и

...
София. 14 души бяха задържани преди мача между Левски“ и
Коментари Харесай

София: 14 души бяха задържани преди мача между „Левски“ и „Ботев“-Пловдив, а четирима пострадаха в сблъсъци между фенове

София. 14 души бяха арестувани преди мача сред „ Левски “ и „ Ботев “-Пловдив, а четирима пострадаха в конфликти сред футболни почитатели. При осъществени преди началото на футболната среща сред тимовете " Левски " и " Ботев " -Пловдив първични инспекции на входа на стадион „ Г. Аспарухов “ полицейските чиновници са задържали общо 12 души. В 9-ма от тях са открити неразрешени движимости и предмети (пиротехника), а в 3-ма - наркотични субстанции. На деветимата са формирани актове по член 21 от Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. Другите трима са арестувани в полицейските арести със заповед до 24 часа.
Малко по-рано в полицията е бил получен сигнал за група почитатели на гостуващ тим за идния футболен мач, които в и пред заведение на ул. „ Черковна “ хвърляли пиратки и жестоко нарушавали публичния ред. На място пристигналите полицейски екипи заварили разразяващ се спор сред групата и минаващи от там младежи.
От разменените удари пострадаха трима, които са били откарани в болница. В полицейския арест са арестувани двама участници в спора. При преодоляване на обстановката е потърпевш и един от служителите на реда, който също е бил отведен в болнично заведение.
Движението по ул. " Черковна " в частта сред кръстовищата с бул. " Мадрид " и ул. " Оборище " бе блокирано. Пред две от заведенията на улицата имаше изпочупени бутилки, а входовете към тях бяха охранявани от служители на реда.
Автобусите по линия 120, чийто маршрут минава по ул. Черковна ", краткотрайно се движеха по бул. " Ситняково ", до възобновяване на придвижването по улицата.
След мача от Центъра за градска подвижност (ЦГМ) оповестиха, че футболни почитатели са нанесли материални вреди в рейс, движещ се по линия 120. От там прецизираха, че при вандалската демонстрация от футболните почитатели са били счупени стъкла на рейса. Няма информация за потърпевши хора. Полицията е била известена за случая.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР