София. 0,94-0,96 лв. на километър е разумно решение за минимална

...
София. 0,94-0,96 лв. на километър е разумно решение за минимална
Коментари Харесай

Зам.-председателят на комисията по транспорт и туризъм към СОС Калоян Паргов: 0,94-0,96 лв. на километър е разумно решение за минимална дневна тарифа за таксиметров превоз

София. 0,94-0,96 лева на километър е рационално решение за минимална дневна цена на таксиметровия транспорт. Това сподели заместник-председателят на комисията по превоз и туризъм към Столичния общински съвет (СОС) от Българска социалистическа партия Калоян Паргов. На днешното й съвещание беше показан отчет, направен от " Грант Торнтон " ООД, по отношение на " Анализ на себестойността на километър пробег на база данни, предоставени от браншовите организации на таксиметровите водачи и компании за таксиметрови транспорти ". Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София .
" След 4 години, в които Столична община се усещаше над закона и не изпълняваше условията му, съгласно които трябваше да има минимална дневна цена за транспорт на таксиметровите водачи, най-сетне пристигна времето да го направи, разяснява Калоян Паргов. - С сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия мощно приветстваме това! Според показания ни разбор, има един диапазон от 0,89 до 1,13 лева на километър, в който е допустимо да бъде позиционирана минималната дневна цена. Нашето мнение е, че би трябвало да изберем междинен вид, който да е към 0,94-0,96 лева Това би било рационално решение, макар че настояванията на множеството превозвачи са цената да бъде закрепена на 1,00 лев. Ние обаче би трябвало да мислим и за ползвателите на услугата. Те, въпреки всичко, би трябвало да могат да си я разрешат ".
Калоян Паргов настоя на съвещанието на комисията по Транспорт и туризъм да бъдат прегледани проблемите в " Орландовци ", " Малашевци ", " Бенковски " и " Панчарево ", където през уикенда имаше митинги на жителите. За тях обаче не остана време.
" На съвещанието на комисията участваха представители от гражданските комитети, които проведоха митингите през уикенда ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия - София. " За страдание, не стигна времето за тях. А и ръководещите някак бързо избягаха от съвещанието. Надявам се идващия път да има задоволително време, с цел да разгледаме проблемите на жителите. А настояванията им са изцяло обективни. И кметът Фандъкова няма по какъв начин да продължава да си затваря очите пред тези десетки проблеми на хората от крайните квартали, които ги тормозят ежедневно. Поех ангажимент пред жителите да им оказа помощ и няма да се откажа, до момента в който не стартираме да търсим метод да позволяваме проблемите им ", съобщи той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР