Sofia Startup Expo не е стартъп, защото в страната ни

...
Sofia Startup Expo не е стартъп, защото в страната ни
Коментари Харесай

Димитрина Христева: Мечтая за милионери на 23 години


Sofia Startup Expo не е стартъп, тъй като в страната ни към този момент има събития, свързани с високите технологии, с поддръжка за дребния бизнес, с изобретения и нововъведения, конференции за започващи компании.

И ние се радваме, че е по този начин. Решихме да създадем територия, в която да дадем късмет на всички, без значение от бранша, в който желаят да започват. Дадохме си сметка, че макар модерната високотехнологична наклонност, която към този момент създава новата индустриална гражданска война, се раждат още доста хрумвания, годни за бизнес. Те също са значими за хората. У нас бе основана интелигентна система за ръководство на дома – от 20-годишни младежи. Регистрира се българска марка дървени очила. Всяка стена към този момент може да работи като бяла дъска в учебните заведения и това още веднъж е българско решение. Не желая и не мога да изброя всичко – нови приложения, ексцентрични мебели, нови материали за строителството, чорапи с нови свойства… Секторите, в които тези български стартъпи облекчават живота на обществото, са безпределно доста.

Може би има логичност обособените сектори да демонстрират най-новото - това, което се е родило от концепциите на хора, които имат вяра в себе си. Именно по тази причина ние направихме нещо друго. Направихме експо - първото в България ревю за започващи новаторски компании. Експозицията дава късмет на всички, които са основали нещо с увереност, че никой преди тях не го е основал. Експозицията дава късмет на безусловно всички да се покажат и концепциите им да пораснат в нов бизнес. Дава и втори, не по-малък късмет – банките, фондовете, вложителите да намерят умните артикули или нови услуги, в които да преценяват риска и да вложат парите си, с цел да трансформират един пазар или да основат нов и да усилят облагите си. Даваме и трета опция, организирайки конференция в границите на Sofia Startup Expo.
 Sofia Startup Expo 2018 – такива събития основават бизнес. Sofia Startup Expo 2018 – такива събития основават бизнес. / БГНЕС
Там ще бъдат хората с опит - тези, които към този момент са създавали стартъпи или към този момент са подпомагали такива. Там ще са Саша Безуханова, Светослава Георгиева от Фонда на фондовете, Костадин Мунев от Микрофинансиращата институция ДЖОБС, фондовете за рисково и дялово финансиране. Ще чуем по какъв начин са почнали стартъпи като платформата Coursedot, електровелосипедите ELJOY bikes, Claimcompass, MedicHome, споделените работни пространства OfficeR&D и доста други забавни образци. Информацията, знанието, е полезност, която всички хора в действителния бизнес умеят да ценят. Затова считам, че всички, които решат да дойдат на 13 -14 март в зала „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк, ще завоюват. Едни ще завоюват хрумвания за бизнес, други ще завоюват финансиране, само че всички ще завоюват забавни контакти и познание от по-опитните.

Моята фантазия и тази на екипа, с който вършим ревюто, е то да се трансформира в място, където всяка година да се вижда, че България пораства, мечтае и се развива. Че дава късмет на хора на 23 години да станат милионери, а не на хора, които на 63 години се срамят да кажат от кое място е първият им милион. В България идват такива времена и такива хора би трябвало да получат поддръжка. Не с лозунги, а с сходни събития. Такива събития правят работа, основават бизнес, а постоянно и работни места. /БГНЕС

---------

Димитрина Христева, управител на плана Sofia Startup Expo 2018

--------------------------

Sofia Startup Expo 2018 (SSE) е първото ревю за започващи компании и нови бизнесмени в България. То ще събере на 13 – 14 март 2018 година в зала „ Джон Атанасов “, „ София Тех Парк “ цялата стартъп екосистема, нужна за започване и поддържане на започващ новаторски бизнес. Провежда се с партньорството на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и поддръжката на Българската банка за развиване. Билети за конференцията можете да намерите тук: https://sofiastartupexpo.eu/bg/conference.html.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР