Sofia Open, втори кръгАлександър Лазаров – Лоренцо Музети 7-6(5) 6-7(8)2-6Александър

...
Sofia Open, втори кръгАлександър Лазаров – Лоренцо Музети 7-6(5) 6-7(8)2-6Александър
Коментари Харесай

Лазаров бе на две точки от победата в мач-шедьовър с Музети


Sofia Open, втори кръг
Александър Лазаров – Лоренцо Музети 7-6(5) 6-7(8)
2-6

Александър Лазаров и Лоренцо Музети изиграха конфликт от най-високо качество, който изобилстваше от разигравания, които биха изправили на крайници почитателите на всеки тенис корт по света.

Двамата се бориха близо два часа и половина, преди Музети да победи в интензивната борба със 6-7(5) 7-6(8) 6-2. Българинът сервираше за успеха при 5-4 във втория сет и при 5-4 в тайбрека на същия – две точки не му доближиха.

След това бе физически и душевен изцеден, бореше се с крампи и не бе в положение да се опълчи на 30-ия в света, само че все пак изцяло справедливо бе изпратен от публиката по трибуните с бурни аплодисменти.

Италианецът изигра един от най-силните си мачове за сезона, само че против него стоеше изцяло равносилен противник. Лоренцо бе толкоз впечатлен от представянето на съперника си, че след следващата виртуозна точка сред двамата бе чут да споделя „ Но по какъв начин, по дяволите, играе по този начин? “

В идващия кръг ще срещне Ян-Ленард Щруф или Юго Умбер.


Лазаров завоюва първото дълготрайно разиграване сред двамата, като показва, че не се тормози да играе на темпото на международния №30. Нервите при започване на мача обаче си проличаха и още в откриващия гейм се стигна до дюс. По-тежка обстановка обаче бе избегната след ас и навън на противника му.

Първите минути на дуела затвърдиха приятното усещане от представянето на българина от успеха му над Лехечка. И двамата записа осъществявания от доста високо равнище, като държаха надзор над подаванията си, само че Алекс се надлъгваше ловко против първенеца от ATP 500 шампионата в Хамбург.

При 3-2 0-15 Лазаров съумя да хване в крачка съперника си с мощен форхенд в дъното на корта, на което Музети отговори с удар зад краката – атрактивното отиграване откри задачата, само че не бе и дейно, тъй като бе по-последвано от уинър на четвъртата ни ракета. Италианецът изравни, само че при 30-30 позволи непредизвикана неточност и се озова изправен пред първия брейкбол в мача. Началният удар измъкна 20-годишния тенисист от заплахата, само че ме се наложи да премине през още няколко дюса, преди да направи резултата 3-3.

Музети атакуваше най-вече бекхенда на Лазаров, само че един от най-печелившите му удари бе форхендът по диагонала, като постоянно намираше ъгли, с които затрудняваше Александър.

В идващия гейм представителят на домакините изостана с 15-30, а по-късно мина и през 40-40, като и в двете обстановки му се наложи да влиза в тежки разигравания. Отговорът и в двата случая? Красив бекхенд уинър по правата. Смач оказа помощ за 4-3.

И идващото подаване на Алекс бе с напрежение. При 30-30 означи ас №2, само че още веднъж се стигна до дюс. Лазаров надви в замяна на слайс бекхенди сред двамата, след което дочака неточност от съперника си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР