Sofia Open, първи кръгМайкъл Имер – Иля Ивашка 6-7(8), 6-4,

...
Sofia Open, първи кръгМайкъл Имер – Иля Ивашка 6-7(8), 6-4,
Коментари Харесай

Ивашка е първият опонент на Григор Димитров на Sofia Open


Sofia Open, първи кръг

Майкъл Имер – Иля Ивашка 6-7(8), 6-4, 5-7

Иля Ивашка ще се изправи против Григор Димитров на осминафинала на Sofia Open. Световният №71 завоюва трагичен конфликт с Майкъл Имер, траял съвсем три часа и половина и заслужи правото да излезе против първата ни ракета на централния корт в „ Арена Армеец “ в сряда.

Ивашка влезе доста по-добре в мача, като още от началото заигра на доста високо движение и съумя да осъществя ранен пробив за 2-0. Белоруският тенисист можеше да направи преднината си още по-сериозна, само че при 4-2 пропусна три благоприятни условия за пробив. Впоследствие обаче функциите се оказаха разменени и Имер пропиля два брейкпойнта, като по този метод международният №71 поведе с 5-3.

Сетът изглеждаше решен, само че Имер бе на друго мнение. Шведът стартира да рискува повече, като все по-често търсеше вършиме при своите офанзиви. Рискът се оказа оневинен, защото Ивашка очевидно бе заловен неопитен и Имер съумя да върне брейка и да възвърне равенството при 5-5.

Ивашка стигна до нов пробив, само че още веднъж не се възползва от опцията да сервира за сета и се стигна до тайбрек. В него доста ясно си личеше контрастът в стиловете на двамата – Ивашка се усещаше доста по-комфортно в дългите разигравания от главната линия, до момента в който Имер на няколко пъти си заслужи аплодисментите на публиката с технични минаващи удари. Световният №94 избави три сетбола, само че в последна сметка издръжливостта и постоянството на Ивашка наклониха везните в негова изгода и той се наложи със 7-6(8) в откриващия сет.

В началото на втория сет се разигра любопитен миг. При брейкпойнт за Имер неговият конкурент получи предизвестие за просрочване на времето за сервис. „ Да, тъкмо когато започнах да си подмятам топката, нали? Когато стартира подмятането, таймерът стопира, нали това е правилото? Защо тогава? “ – попита белоруският тенисист. Въпреки митингите му обаче решението на съдията не се промени, а секунди по-късно Имер проби за 2-1.

Шведът съумя да затвърди пробива и да откри надзор върху играта, а след това стигна до сетбол при 5-3. Ивашка съумя да избегне заплахата, само че Имер не му разреши да се надява на пробив и с няколко бързи офанзиви завоюва идващото си подаване за 6-4.

В началото на заключителния сет Ивашака преоткри положителния темп от началото на мача и офанзивите му с бекхенд от главната линия още веднъж започнаха да носят съществени проблеми на Имер. В същото време грешките на шведа зачестиха и това оказа помощ на международния №91 да реализира ранен пробив и да поведе решително с 3-0.

Впоследствие обаче Имер стартира да се движи доста по-добре по корта и още веднъж да намира пробойни в отбраната на Ивашка, като на няколко пъти изненада белоруския тенисист с неочаквани излизания на мрежата. По този метод шведът последователно изравни играта, правейки резултата 4-4. Всеки от идващите геймове бе доста оспорван, само че в самия завършек на дуела Ивашка съумя да запише решителен пробив и победи със 7-6(8), 4-6, 7-5 след 3 часа и 24 минути на корта в „ Арена Армеец “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР