Sofia Open 2020 ще се проведе пред публика - с

...
Sofia Open 2020 ще се проведе пред публика - с
Коментари Харесай

Какво трябва да знаят и спазват феновете на Sofia Open 2020

Sofia Open 2020 ще се организира пред аудитория - с стеснен брой почитатели, при настаняване на феновете минимум през две седалки, при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра и наложително носене на защитни маски за лице. Заповед № РД-01-626/27.10.2020 година на министъра на опазването на здравето удостовери, че български почитатели на тениса ще имат опция да се насладят на тенис на най-високо равнище при наложителното съблюдаване на всички ограничения.

Организаторите на шампионата от категория 250 на АТП обръщат внимание, че паралелно с опцията български фенове да следят онлайн куп звезди на международния тенис, имаме и общата отговорност да пазим общото здраве и да покажем на света, че българската аудитория може да бъде за образец.

Освен всички противоепидемични ограничения и настоящи разпореждания в България при организирането на Sofia Open 2020 се следва и непоколебим медицински протокол на АТП, написан на 54 страници, съдържащи правила за провеждането на шампионата с един главен акцент - запазване на общото здраве.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ И СПАЗВАТ ФЕНОВЕТЕ

Дисциплина, отдалеченост и стерилизация са наложителни по време на шампионата.

Звездният дипломат на Sofia Open 2020 Юлиан Вергов снима особено видео - какви противоепидемични ограничения ще би трябвало да съблюдаваме прецизно пред и в залата. Актьорът персонално онагледи по какъв начин всеки, закупил си билет, би трябвало да бъде непрекъснато с защитна маска на лицето - пред и в залата, на отдалеченост от " две крачки ", да се дезинфекцира на входа, където ще се мери и температурата, а също по този начин да се сяда на разстояние от две места на трибуните в " Арена Армеец ". Любимият от дребния и огромния екран артист Юлиан Вергов за втора поредна година е в звездния тим посланици на Sofia Open. През 2019-а той внесе доста нюанс и комизъм освен с видеата предшестващи шампионата, само че и с наличието си в залата в компанията на свои сътрудници. Дни откакто по кината излезе последният филм с негово присъединяване „ Пепел върху слънцето “, в този момент Вергов се настройва на тенис вълна и е подготвен за доста страсти към корта на петия и най-силен Sofia Open. Но този път има и най-важната задача, показвайки лесните, само че наложителни за съблюдаване ограничения от почитателите, с цел да пазим всички здравето си. Както би споделил самият Юлиан Вергов: " Благодарим ви! "

Цветана Пиронкова, Юлиан Вергов и още звездни посланици (кои са те ще разберете скоро) на Sofia Open 2020 ще бъдат в залата и ще бъдат за образец - каквито би трябвало да сме всички.

Затова още един път да напомним най-важните стъпки за почитателите:
1. Закупувайки билет, той е личен, с вашето име.
2. Носенето на защитна маска е наложително - пред и в залата.
3. На входа на „ Арена Армеец” ще ви бъде измерена температурата с безконтактен термометър.
4. Дезинфекцирайте се и на трибуните спазвайте наложителна отдалеченост от две седалки!

ОЩЕ ЗА СТРИКТНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

Като част от специфичните противоепидемични правила и ограничения на АТП за осъществяване на конкуренция от тура са анулирани всички събития с тенис звездите отвън мачовете им от шампионата. Забранени са сесиите за подписи, раздаването им при овакантяване на корта и нито един човек от публиката не може да бъде в контакт с тенисист, участващ в шампионата. Самите играчи и представители на щабовете им са задължени да съблюдават дистания от 2 метра при напредването си до корта. А самото придвижване на играчите е лимитирано и съгласно авансово оповестен проект.

Организационният екип на Sofia Open 2020 предстои на непрекъснато тестване с PCR. Всички, в това число и играчите, влизат в залата след наложително премерване на температурата с безконтактен термометър и след даване на наложителен за попълване (онлайн) здравен въпросник.

Турнирът има и особено назначено здравно лице - Tournament Infection Control Officer (TICO). Той получава и данните от наложителния за попълване здравен въпросник преди всяко влизане в залата за предварителна защита, а също по този начин и управлява процеса на наложителен COVID-19 тест надзор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР