Софарма Трейдинг АД, най-голямата компания по приходи в сектора на

...
Софарма Трейдинг АД, най-голямата компания по приходи в сектора на
Коментари Харесай

Софарма обединява бизнеса си в Сърбия под корпоративния бранд

Софарма Трейдинг АД, най-голямата компания по доходи в бранша на грижата за здравето в България, прави последваща стъпка в развиването си на стратегически вложител в Източна Европа и Балканите. През март, компанията стартира обединяването на своите интервенции в Сърбия под корпоративния си бранд като пиедестал за последващото развиване в района.

Промяната цели и реализиране на още по-ефективно ръководство на основните клиенти и предлаганите към тях услуги, посредством сливане на извънредното портфолио на Софарма Трейдинг с услугите на аптечен пазар. Промяната на марките ще премине в няколко стадия, в които добитият от българския вложител сръбски търговец на едро с лекарствени артикули Lekovit d.o.o ще одобри името на компанията-майка и ще се преобразува в Sopharma Trading d.o.o.
 Българската
Българската " Софарма " уголемява бизнеса си в Сърбия

Компанията желае да стане стратегически вложител в района

Като основна стъпка за развиването си в Сърбия и района, Софарма Трейдинг внедрява и цялостна ERP система за ръководство на бизнес процесите на компанията в страната. Тя е създадена взаимно с световния водач SAP, чиито бизнес решения са се потвърдили като златен стандарт в бранша на грижата за здравето на международно равнище. Преди 2 години Софарма Трейдинг внедри системата SAP за потребностите на своите бизнес интервенции в България, а в този момент уголемява платформата към сръбското сдружение.

" Софарма Трейдинг " купи 100% от акциите на най-бързо растящия снабдител на медикаменти в Сърбия

През 2017 година сдружението стана мажоритарен притежател в компанията

Димитър Димитров, Изпълнителен шеф на Група Софарма Трейдинг разяснява: " Решението да се нареждаме с името си в Сърбия идва като гаранция за поетите задължения. Защото Софарма Трейдинг е компания с висок имидж, транспарантен вложител, виновен сътрудник и иноватор. Ние ще водим дигитализацията на бранша на грижата за здравето в Сърбия и въвеждането на новаторска платформа от мащаба на Hybris е единствено първата стъпка в тази посока. "

Софарма Трейдинг АД, част от групата Софарма, е водеща комерсиална компания в бранша на грижа за здравето. В интервала 2009-2017 година Софарма Трейдинг АД е класирана на I-во място по доходи в бранш " Фармация " на класацията " Капитал Топ 100 ". Софарма Трейдинг е основана през 2006 година посредством интеграция на пет дистрибуторски компании и отбелязва непрекъснато повишаване на приходите и облагата като през всички 11 години приходите са нарастнали 5 пъти, а облагата 24 пъти. Софарма Трейдинг обезпечава 100% териториално покритие в България и Сърбия посредством 5 районни дистрибуционни центъра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР