Сочните червени домати са прекрасни за свежа салата. В средата

...
Сочните червени домати са прекрасни за свежа салата. В средата
Коментари Харесай

Как да запазим доматите свежи за по-дълго?

Сочните червени домати са прелестни за свежа салата. В средата на септември обаче, те все по-трудно могат да се съхраняват свежи. Има няколко дребни трика, които ще ви оказват помощ да им се насладите за по-дълго.
Узрелите домати могат да се държат в ледник до 4 дни без проблем. След това ще изгубят част от вкусовите си качества, ще омекнат и ще се появят по-тъмни петна.
 Защо не трябва да слагате домати и краставици в салата? Защо не трябва да слагате домати и краставици в салата?
Кoгaтo cтaвa въпрoc зa caлaтa, хиляди кoмбинaции ca възмoжни и ни идвaт нa разум. Хoрaтa пo cвeтa ядaт рaзлични видoвe зeлeнчуци и прoдукт...
Ако имате хладно място в дома си, в което температурата е сред 12 и 21 градуса, съхранявайте ги в него. Там те ще останат свежи за по-дълго и ще запазят усета си, без да се наруши ензимната им интензивност, която създава аромата им.
Ако доматите не са узрели изцяло, никога не би трябвало да се слагат в ледник. Те се съхраняват на стайна температура, подредени един до друг, без да са изложени на директна слънчева светлина.
И най-важното – в случай че имате опция, купете си домати на стебло. Така изгодите ще бъдат двойни. То ще предотврати напускането на влагата от аленото прелъщение и ще блокира достъпа на въздух, а по този метод и на плесен и бактерии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР