Сочни, вкусни, разтапящи сетивата смокини…. Това е лятото, нали? Днешният

...
Сочни, вкусни, разтапящи сетивата смокини…. Това е лятото, нали? Днешният
Коментари Харесай

Нейно Величество Био Смокинята - на Фермерския фестивал днес

Сочни, вкусни, разтапящи сетивата смокини…. Това е лятото, нали? Днешният Фермерски фестивал пред Министерство на земеделието и храните е отдаден на Нейно Величество Био Смокинята.

На демонстрацията в 12 часа посетителите ще могат да опитат и оценят пресни смокини и да дегустират чай от смокинови листа. Ще има и домашно приготвено сладко от зрели био смокини.

Био смокините за това издание на фестивала са произвеждане на Едноличен търговец РАЙС – ПЕНКА ВЛАХОВА. Смокиновите им насаждения са основани през 2013-2014 година в региона на едно от най – топлите и плодородни кътчета на България – Сандански, в с. Хотово. Района на Сандански е с най-продължителното слънцегреене за България, което благоприятства за развъждането на качествена продукция.

Фестивалът „ От нашата плантация – с обич за вас! “ се провежда всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнородни фермерски и занаятчийски храни на дребни производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни артикули, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски самун, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и предписания.

Проектът Фестивал „ От нашата плантация – с обич за вас! “ се провежда от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „ Красно село “ и Сдружение „ За Земята “, както и с финансовата поддръжка на Програма Европа – 2018 на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в регионите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от плана „ За Балкана и хората “ на Българо-швейцарската стратегия за съдействие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР