Сочи. Турският президент Тайип Ердоган заяви в четвъртък в Сочи,

...
Сочи. Турският президент Тайип Ердоган заяви в четвъртък в Сочи,
Коментари Харесай

Реджеп Тайип Ердоган: Извеждането на кюрдските отряди е условие за запазване на териториалната цялост на Сирия

Сочи. Турският президент Тайип Ердоган съобщи в четвъртък в Сочи, че изискването за опазване на териториалната целокупност на Сирия е изтеглянето на кюрдските сили – по този начин наречените „ Отряди за национална самозащита (ОНС) “ от Манбидж и от територията на изток от река Ефрат, заяви турският ефирен канал NTV, представен от TACC .
Според него елиминирането на терористичните структури в Сирия е от огромно значение и в това отношение Турция и Русия би трябвало да " работят проведено ". " Докато не бъдат отстранени от региона на изток от река Ефрат и град Манбидж и до момента в който тези територии не бъдат трансферирани на законните управляващи на Сирия, няма да има мир ", сподели Ердоган.
Освен това, добави Ердоган, Русия и Турция би трябвало да координират напъните си за основаване на зона за сигурност.
Той също по този начин назова " изтеглянето на американски бойци от Сирия " един от главните проби, отбелязвайки несигурността при използването на това решение.
" Съединените щати обявиха, че ще стартират да изтеглят войски от Сирия. Това е доста значим тест. Несигурността продължава, до каква степен този развой ще бъде сбъднат. Считам, че в това отношение би трябвало да работим дружно, " сподели той. Ердоган акцентира, че за такова евакуиране се приказва, само че " неговата действителност към момента не се вижда ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР