Соченият за стрелец от Асеновград Руслан Тодоров излиза от ареста.

...
Соченият за стрелец от Асеновград Руслан Тодоров излиза от ареста.
Коментари Харесай

Стрелецът от пиянския скандал в Асеновград излиза под гаранция

Соченият за стрелец от Асеновград Руслан Тодоров излиза от ареста. Пловдивският апелативен съд го пусна под гаранция от 3000 лв., след следващото обжалване на наложената му мярка за неотклонение. Магистратите му постановиха възбрана за овакантяване на рамките на страната.
Прочетете още
Срещу него са повдигнати две обвинявания – за опит за ликвидиране и за нелегално владение на оръжие. Тодоров беше арестуван в края на предходната година след пиянска кавга приключила с изстрели.

Според обвинителния акт на 16 декември 2022 година в Асеновград, при зародил спор сред два враждуващи рода, и макар съществуването в квартала на полицейско наличие, мъжът прострелял жертвата си в гръдния панер с военен револвер. Пострадалият е бил откаран в болница, където е претърпял животоспасяваща интервенция. 

По делото е налично и умозаключение на физико – химическа експертиза, от която се открива, че по облеклата и по ръцете на обвинения, са открити микрочастици, които по състав подхождат с частиците, открити в цевта на револвера, конфискуван от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.

Към сегашния миг данните по делото сочат по един безапелационен метод, че на 16 декември 2022 година по време на всеобщия пердах сред две враждуващи между тях семейства в ромската махала в Асеновград потърпевшият Христо Иванов е бил прострелян с револвер в региона на гърдите. Изключително противоречив остава обаче въпросът за авторството и по съответно дали обвинения Руслан Тодоров е направил инкриминираното действие. Според Пловдивския апелативен съд отговорът на този въпрос е от значително значение за създаване на извода налице ли е обосновано съмнение, което да свържи точно Тодоров с закононарушението.

Данните по делото, извлечени от показанията на очевидците са извънредно спорни. Основната част от очевидците са разграничени на две групи, според от това кой от очевидците към коя от двете враждуващи ромски семейства принадлежи. Затова показанията им са диаметрално противоположни, като околните на едната фамилия се пробват да трансферират виновността за случая на околните на другата фамилия, заради което мъчно би могла да бъде дадена религия на едната група, за сметка на другата.

Единствените неизаинтересовани и безпристрастни очевидци в процеса са полицейските чиновници, които са пристигнали на местопроизшествието и са положили неимоверни старания за потушаване на абсурда, прераснал в всеобщ пердах, в който и на самите тях са били породени разнообразни пострадвания. В техните показания обаче не се съдържат данни, от които да може да се откри с решителност кой е създал изстрела, предизвикал телесните повреди на потърпевшия.

Припомняме, че единствено преди два месеца Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Руслан с претекста, че и татко и наследник са стреляли, само че просто единият не е уцелил. При случая пострада още един мъж и полицайка, която е изпълнявала служебните си отговорности.

Жената е била нападната от двете ромски семейства, които са влезнали в кавга след приложимост на алкохол. Тя има повърхностна рана. Има и счупени стъкла на две полицейски коли. 

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР