Соченият за следващ германски финансов министър, социалдемократът Олаф Шолц, заяви

...
Соченият за следващ германски финансов министър, социалдемократът Олаф Шолц, заяви
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Твърдата бюджетна политика е запазена марка за Социалдемократическата партия на Германия



Соченият за идващ немски финансов министър, социалдемократът Олаф Шолц , съобщи в неделя, че при встъпването му в служба той няма да се отклони от традицията на Германия да организира строга бюджетна политика.

Строгата бюджетна политика, която не включва разноски, водещи до увеличение на дълга, е " запазена марка на социалдемократите ", уточни Олаф Шолц в изявление за немската социална телевизия ARD.

Г-н Шолц беше препоръчан от неговата партия да поеме управлението на Министерство на финансите в идващото съдружно държавно управление на Германия, като неговите първи мнения са като че ли знак, че той ще продължи да следва стъпките на някогашния финансов министър Волфганг Шойбле, който беше член на консервативната Християндемократическа партия на канцлера Ангела Меркел.

Запитан за европейската политика, Олаф Шолц сподели: Не е наша работа да даваме предписания на другите страни - членки на Европейски Съюз. Той обаче добави, че Европа ще продължава да бъде централна тематика в немската политика и ние би трябвало да сме сигурни, че тя продължава да действа. Това негово изявление може да бъде изтълкувано като сигнал, че Германия има намерение да смекчи в известна степен позицията си за строга бюджетна дисциплинираност във връзка с останалите страни - членки на единния валутен съюз.

Очаква се Олаф Шолц да встъпи в служба, единствено в случай че членовете на неговата Социалдемократическа партия гласоподават в поддръжка на постигнатото наскоро съдружно съглашение, което беше подписано с консервативния алианс на канцлера Меркел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР