Соченият за най-големия извор на приходи под формата на данъци

...
Соченият за най-големия извор на приходи под формата на данъци
Коментари Харесай

МИСТЕРИЯ: Братът на посланика ни в САЩ остави 500 души без работа в Поморие

Соченият за най-големия извор на доходи под формата на налози и такси за Поморие " Сънсет ризорт " хлопна порти. Че 500 души остават без работа, както и че над 3000 кревати за идния летен сезон ще останат незаети, се оплака през вчерашния ден кметът Иван Алексиев, който съобщи, че по този метод се слага под риск огромна част от туристическия бизнес в града и развиването на кв. " Св. Георги ", по -известен измежду локалните като Квартала. Любопитната детайлност обаче е, че едноличен притежател на капитала на така наречен ирландско-холандско населено място край авкапарка, е не какъв да е, а братът на посланика ни в Съединени американски щати и някогашен длъжностен боен министър Георги Панайотов, а и помориец - Тодор Панайотов. 

До момента той не е коментирал неподходящия процес на събитията, само че информация на Lupa.bg разкрива, че от предходната година е почнал поетапно прекачване на компаниите, ръководени от него, касаещи " Сънсет ризорт " на лица, пръснати из цялата страна.

Алексиев твърди, че провинен за по този начин създалата се обстановка е служебното министерство на туризма, което не е съумяло да обособи закон по този начин, че частите на хотелите в продажба, какъвто е казусът и с поморийския комплекс, да бъдат обособени. " В момента виждаме кавги – не могат да се схванат за тока, не могат да се схванат за водата, за общите елементи ", споделя Алексиев. 

Споровете в " Сънсет " под ръководството на Тодор Панайотов са дългогодишни. Част от комплекса се състои от жилища - частна благосъстоятелност, а останалите се отдават чартърен посредством компания. Онези, които се държат от българи, холандци, британци, ирландци, от дълго време отхвърлят да заплащат големите такси за целогодишна поддръжка.

В същото време се приказва, че край в този момент съществуващия " Сънсет " ще изникне нов, още по-голям 21-етажен комплекс. Не е ясно дали той към този момент има позволение за градеж, издадено от локалната администрация. Факт е обаче, че на страницата на хотелската част от него написа категорично, че затварянето е за неустановен интервал от време и че следва откриването на 4-звездно здание след 2 години, а след още 4 - 21-етажния мастодонт с името " Гранд Хотел Сънсет " (такъв към този момент съществуат в Пукет, Тайланд - б.р.). 

Скандалът с Клеър Дейли 

Евродепутатката от Ейре Клеър Дейли, която вкара Поморие в една от най-острите резолюции на Екологичен потенциал, гласувани против България, е една от инвеститорките в " Сънсет ризорт ". През 2020 година избухна скандал с нейното посещаване в комплекса, откакто стана ясно, че тя има персонални ползи в него и също, както други притежатели, отхвърля да заплаща за поддръжка на общите елементи и защитата.

И до през днешния ден се приказва, че не тя персонално, а неин родственик, разполага с апартамент в затворилия хотел. Затова и си разреши да вкара Анхиало в текстовете против България, само че не като бранител на ползите на сънародниците си със благосъстоятелност в комплекса в града, а като лобист за персоналните свои, което бе посрещнато от локалните с мощни крясъци " Оставка " и " Вън " преди 2 години. 

Защо въпреки всичко затвори комплексът? 

На 4 октомври тази година " Сънсет ризорт " осъмна с дръпнати шалтери поради неплатена фактура към електроразпоределителното сдружение за над 800 бона. Отделно притежателите на жилищата са задължени да платят близо 2 милиона лв. за поддръжка на общите елементи, което отхвърлят да сторят в продължение на години.

Както те, по този начин и Клеър Дейли, се базират на член от Закона за етажната благосъстоятелност, съгласно който в случай че не употребяват парцелите си повече от 30 дни, не дължат таксите, без значение, че комплексът работеше до момента целогодишно и че сметките за ток на стълбищата се трупаха. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР