Соченият за лидер на организираната престъпна група, финансирала терористична дейност,

...
Соченият за лидер на организираната престъпна група, финансирала терористична дейност,
Коментари Харесай

Разкриха тартора на престъпната група, финансирала терористи

Соченият за водач на проведената незаконна група, финансирала терористична активност, се споделя Мустафа и живее в София. Той е на 60 години, сирийски жител, има семейство и две деца, оповестява bTV.

Някои от съседите в постройката, където живее, не са го виждали от дълго време. Според описите на етажната благосъстоятелност Мустафа дължи пари за потребностите на кооперацията.

„ Аз доколкото знам, той има жена и две деца, които живеят в Швеция. Това е по негова информация, т.е. по информация на жена му ”, описа съседка от постройката.

Други съседи не са виждали обвинения повече от година, а по вратата на жилището му има следи от влизане от спецслужбите, даже и строшен патрон.

Ясно е обаче, че нито едно от упрекнатите лица няма престъпна регистрация, споделиха още от прокуратурата.Близо до Мустафа живее и главната му помощничка, а точно българка, която намирала клиенти за поръчки по схемата „ Хавала ” – т.е., посредством устни сделки по телефона или с и-мейли за предаване на пари, които физически са се пренасяли от медиатор на медиатор и по този начин до момента в който стигнат до крайния адресат.

„ Вторият метод е бил посредством закупуването на леки коли, които са били превозени до Сирия, където са били предоставяни на интернационалните терористични организации ”, заяви през днешния ден представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

За година и половина през страната ни са трансферирани над 25 милиона евро, пресметнаха от обвиняването. Засега не е явен броят на интернационалните терористични организации, за които са били предопределени парите.

По-рано беше обявено, че 6-ма души са с повдигнати обвинявания за финансиране на тероризъм и присъединяване в проведена незаконна група, откакто ден по-рано в няколко града беше извършена огромна интервенция и бяха арестувани 43-ма души, множеството непознати жители.

Сред тях е и българката, която съгласно обвиняването е пособия за превода на парите, а задочно обвиняване има и за един мъж от незаконната група, който е разгласен за интернационално търсене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР