Соченият за информатор на БСП по скандала "Ало, Банов съм"

...
Соченият за информатор на БСП по скандала "Ало, Банов съм"
Коментари Харесай

Набеденият рекетьор Ангел Ангелов също подал жалба срещу началника си

Соченият за осведомител на Българска социалистическа партия по абсурда "Ало, Банов съм " Ангел Ангелов насочи обвинявания към сегашния си шеф Кирил Гератлиев:

"За обвиняванията на Банов - не желая да разясня повече погрешната информация, която залива публичното пространство. Относно Кирил Гератлиев, той просто употребява създалата се обстановка, с цел да се показа за жертва, вместо да изясни на заместник-министър Сачева и министъра на образованието Красимир Вълчев за какво си разрешава да упражнява психически тормоз и да злоупотребява със служебното си състояние, с цел да принуждава специалисти от изпълнителната организация, която управлява, да напущат работата си под напън ".

Това съобщи в позиция, изпратена до NOVA, Ангел Ангелов - индивидът, посочен от министъра на културата като информатора на Българска социалистическа партия, дал записа, който разбуни духовете в последните дни.

В него се чува по какъв начин глас, за който се допуска, че е на Боил Банов, упорства за икономисване на наказателна клауза на компанията реализатор на плана за Ларгото в София. Банов съобщи, че от години е бил изнудван от Ангелов. В четвъртък сходни изказвания насочи и шефът на Изпълнителна организация "Оперативна стратегия "Наука и обучение за образован напредък " Кирил Гератлиев. В ефира на NOVA той сподели, че Ангелов е заплашвал него и организацията, откакто бил махленски в изнасяне на информация. Конкретните два плана, от които се интересувал, били на обща стойност над 83 млн. лв..

"Аз и още трима сътрудници още през декември 2018 година, в резултат на дискриминация и психически тормоз на работното място, подадохме тъжба до Софийска районна прокуратура. Вследствие на подадената тъжба бяхме викани в Групово дело "Национална полиция ", с цел да потвърдим показаната информация. Пак там, на 21.01.2019 година, е бил извикан за снемане на показания и Кирил Гератлиев. За заведената тъжба е осведомен и министъра на образованието през деловодната система на министерството. В същото време сезирах и инспектората на МОН за недостатъци и пропуски в работата на изпълнителната организация. В резултат на подадената от мен писмена информация министърът на образованието изпрати инспектората на инспекция, като в околните дни се чакат резултатите ", споделя Ангелов.

И прибавя: "Вероятно заради всичко изложено дотук Кирил Гератлиев употребява основаната обстановка, с цел да избегне понасянето на съответната административна отговорност за извънредно порочната процедура, която употребява като набеждава, унижава и заплашва държавни чиновници с дългогодишна експертиза и опит, неведнъж преизпълнен неговия личен ".

"Отново обръщам внимание на обстоятелството, че жалбата до прокуратурата, изпратена от мен и сътрудниците ми, е с дата 21.12.2018 година, а обвиняванията на Гератлиев за посягане върху автомобила му, както и други сходни безпочвени обвинявания бяха отправени, откакто беше викан в Групово дело "Национално полиция " по отношение на жалбата, както и откакто е почнала инспекцията на инспектората на МОН. Аз и сътрудниците ми продължаваме да бъдем подложени на психически тормоз и закани, само че твърдо имаме вяра в органите на правораздаването и по тази причина ще използваме всички законови способи, с цел да защитим професионалната си известност и човешко достолепие ", написа Ангелов. И акцентира, че към момента е държавен чиновник.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР