Сочените за ромски барони Методи Димитров и Трайко Стоянов (Мето

...
Сочените за ромски барони Методи Димитров и Трайко Стоянов (Мето
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двамата ромски барони от разбитата лихварска група

Сочените за ромски барони Методи Димитров и Трайко Стоянов (Мето и Трайчо) остават в ареста, реши съдът, предава Българска национална телевизия.

Други трима от арестуваните обаче излизат на независимост против гаранция от 5 000 лв..

Петимата са упрекнати за участници в групата за лихварство, изнудване и разпространяване на опиати в столичните квартали " Левски ", " Христо Ботев ", " Абдовица " и " Кремиковци ".

Разследващите имат данни, че групата се е употребила от полицейски чадър от чиновници на 5-то районно ръководство.

В понеделник при акцията бяха задържани 20 души.

Припомняме, че в хода на дейностите по следствие, на 5 октомври, в столичните квартали " Христо Ботев ", " Левски ", " Враждебна ", " Дружба " и " Димитър Миленков " бяха осъществени общо 57 претърсвания и изземвания на жилища и коли, както и персонални обиски. Намерени и конфискувани бяха документи и компютри с информация, доказваща незаконната активност на групата, хладни оръжия, патрони, пари, неголямо количество опиати, оповестяват от Столична дирекция на вътрешните работи.

Иззети бяха и три автомобила, употребени от участниците в групата.

До момента по досъдебното произвеждане са разпитани 43 очевидци, 9 от които пред арбитър. Събраните доказателства сочат, че групата е образувана още през 2014 година, като участниците са разчитали активността й да не бъде разкрита посредством всяване на боязън у потърпевшите.

Петимата привлечени към наказателна отговорност са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване, съпроводено с физическо принуждение, лихварство, измами, и разпространяване на опиати, работила на територията на София и страната. Те към този момент са осъждани за закононарушения срещу личността (телесни повреди, закани за ликвидиране, изнасилвания, кражби).

Oперативната информация за незаконната активност на групата е постъпила при започване на тази година. Участниците в групата са престъпно проявени за голям брой и разнородни закононарушения - обири, телесни повреди, изнудване, измами. Двама са главните водачи, като са открити и към 20 души от тяхното обграждане, които значително са подпомагали незаконната им активност.

" Апелираме, в случай че има още пострадали от незаконната активност на групата, да се свържат с органите на Министерство на вътрешните работи, с цел да се подкрепи следствието и то да бъде доведено до сполучлив край ", пишат още от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР