socbg.comЗа мнозина първата асоциация с Русия е студът. Всъщност за

...
socbg.comЗа мнозина първата асоциация с Русия е студът. Всъщност за
Коментари Харесай

Ето го най-големия басей по време на соца

socbg.com

За мнозина първата асоциация с Русия е студът. Всъщност за огромна част от територията на необятната земя през лятото си е много горещо и не е толкоз учудващо, че през предишния век най-големият басейн в света е издигнат имено там.

Изграден е през 1958 година в Москва в цялостен унисон с гигантските упоритости на Съюз на съветските социалистически републики. Популярността му става толкоз огромна, че бива подгряван целогодишно за потребностите на столичани.

Архитектурният дизайн на комплекса е неповторим с това, че в центъра му има 50-метрово и 25-метрово оборудване за тренировки и надпревари, а останалата акватория е за плаж, занимания и за практикуването на огромна част от водните спортове.



Температурата на водата в „ Московския басейн “, повдигнат върху основите на „ Двореца на Съветите “, е подгрявана тъй че и в най-големите виелици и студове да може да се плува.

Проби за химическия състав са били вземани на всеки три часа. По този метод гигантският басейн бил постоянно чист.



Така била давана опция на хиляди московчанчета да се учат да плуват, младежите да се забавляват, а възрастните да отмарят, с цел да бъдат по-ползотворни за социалистическия труд.

За страдание разноските по тока и водата скачат през 1991 година и това прави басейна недоходоносен за поддържане. Затворен е, с цел да бъде издигната върху него четири години по-късно катедралата „ Спасителя Христос “.

Всъщност това била реорганизация на храма, съборен, с цел да бъде изработен „ Дворецът на Съветите “.



 





–––-

BGswim.com 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР