Собянин препоръча на работодателите да позволят работата от дома Кметът

...
Собянин препоръча на работодателите да позволят работата от дома Кметът
Коментари Харесай

Кметът на Москва нареди на възрастните хора да останат у дома


Собянин предложи на работодателите да разрешат работата от вкъщи

Кметът на Москва Сергей Собянин в петък подреди на възрастните хора да останат вкъщи и предложи на работодателите да разрешат работа в дома, откакто в съветската столица внезапно се усилиха случаите на новозаразени с ковид, съобщи БГНЕС.
Собянин сподели, че московчаните на възраст над 65 години би трябвало да останат у дома от понеделник и да пазарят рядко, до момента в който разходките на открито остават неограничени, оповестиха съветски медии. В началото на карантината поради вируса Собянин предприе строги ограничения, в това число анулиране на безплатните карти за пътешестване на възрастните.

" За страдание следим доста нарастване на броя на доказаните случаи в Москва през последните дни ", сподели Собянин в формалния си блог. Новите случаи на ковид в Москва в четвъртък доближиха най-високото си равнище от 23 юни - 1050. Собянин съобщи, че е имало " съществено " нарастване на приема в болница. В петък той предизвести, че едновременното улавяне на нормална простуда и вирусът с наближаването на зимата е изключително рисково за възрастните хора и тези с хронични болести.

" Така че от 28 септември ви молим да останете у дома ", сподели той. Собянин съобщи, че хората в рисковите групи би трябвало да работят от у дома или да си вземат отмора, в случай че е допустимо. Той също по този начин се обърна към ръководителите на компании: " Моля ви и предлагам да преместите колкото се може повече от вашия личен състав в домашна работа. "

Предупреждавайки, че вирусът към момента не е надвит, кметът прикани жителите на Москва да носят маски за лице и ръкавици в публичния превоз и в магазините, предписание, което към този момент е въведено, само че всеобщо не е спазвано.

" Всички ние в действителност не желаеме да се връщаме към суровите ограничавания на пролетта ", сподели Собянин. " Надявам се да успеем да избегнем това. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР