„Собствениците не желаят да модернизират предприятието, за да не замърсява

...
„Собствениците не желаят да модернизират предприятието, за да не замърсява
Коментари Харесай

Министър Сандов потвърди: Затваряме ТЕЦ „Брикел“, не отговаря на екологичните изисквания

„ Собствениците не желаят да модернизират предприятието, с цел да не замърсява околната среда и да не поврежда човешкото здраве. Все още не е затворен, само че през днешния ден ТЕЦ-ът ще бъде осведомен с документи, че би трябвало да изключи котлите и да чака пломбиране на инсталацията “, изясни той пред Българска национална телевизия. Сандов добави, че няма да може да действа нито един от петте енергийни котли на ТЕЦ-а.

По думите му „ Брикетна фабрика “ може да работи, в случай че си обезпечи пара от прилежащия Топлоелектрическа централа. Това могло да стане за дни. „ Става въпрос за няколко десетки метри тръба, с цел да може хората в Гълъбово да не останат без топла вода. Това е отговорност на притежателите “, посочи Борислав Сандов.

По думите му, с цел да проработи още веднъж Топлоелектрическа централа „ Брикел “ би трябвало да приведе параметрите си в изискванията на българското и европейското законодателство, да няма неорганизирани излъчвания и такива, които излизат през цялата постройка.

„ Миналата година предприятието е работило над нормата на серни диоксиди “, уточни Сандов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР