Собствениците на земеделски земи, които подлежат на принудително отчуждаване заради

...
Собствениците на земеделски земи, които подлежат на принудително отчуждаване заради
Коментари Харесай

По-добри компенсации при принудително отчуждаване на имоти прие НС

Собствениците на аграрни земи, които подлежат на наложително отчуждаване поради градеж на огромни инфраструктурни обекти, ще бъдат обезщетени по-добре.
Това излиза наяве от признатите от Народното събрание дефинитивни промени в Закона за държавната благосъстоятелност, свързани с отчуждаването на аграрни парцели.
Измененията касаят случаите на наложително отчуждаване на аграрни парцели или горски територии, благосъстоятелност на едно физическо или юридическо лице с обща повърхност над 50 дка за създаване на народен обект.
Идеята е да може да се даде за подобен парцел обезщетение, като рестриктивните мерки на закона за минималния размер на парцелите да не се ползват.
В седeмдневен период от постъпване на настояването съдът ще позволява авансово осъществяване на акта за отчуждаване, когато това се постанова,
Целта е да се защитят изключително значими държавни или публични ползи при реализирането и построяването на значими национални обекти и обекти с национално значение.
Допуска се и авансово осъществяване, когато е налице влезнал в действие обстоен организационен проект, с който парцелът е предназначен за създаване на народен обект или обект с национално значение, парцелът не е само жилище на притежателя и избраното обезщетение е импортирано по сметка на правоимащите лица или по сметка на регионалния шеф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР