Собствениците на заведения у нас отново скочиха срещу обявените по-рано

...
Собствениците на заведения у нас отново скочиха срещу обявените по-рано
Коментари Харесай

Заведенията към държавата: Защо не отворите всичко до 300 кв. м?


Собствениците на заведения у нас още веднъж скочиха против оповестените по-рано през днешния ден от Щаба изключения от локдауна за избрани търговски обекти. От Сдружението на заведения та в България (СБЗ) и Българската асоциация на заведения та ( БАЗ ) излязоха с следващата си позиция против решенията на властта. Според иказаното в нея в оповестените през днешния ден разхлабвания на ограничения те за огромните нехранителни магазини няма нито икономическа, нито здравна логичност. И дефинират това като дискриминация във връзка с заведенията за хранене, кафенетата, нощните питейни заведения, фитнеси те, танцовите школи и така нататък От БАЗ и СЗБ считат, че това са „ популистки, половинчати и предизборни решения “. И желаят неотложно отваряне на всички изборени бизнеси, чиито площи са до 300 кв.м.

 

Ето и цялостният текст на позиция та:

 

Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни артикули, в случай че лимитират обектите си до 300 кв/м. МОЛИМ!!! Тоест, понижаваме площта, с цел да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, само че активността да си продължи. Много, доста несериозно!

И дискриминативно… Значи, заведения та работят на цялостната си повърхност (когато въобще работят), само че с 50% от потенциала си за клиенти. А веригите работят с понижена комерсиална повърхност, само че със 100% от клиентите си… Хайде стига! Тук към този момент не може да се скриете зад здравната логика… Зад това решение прозират огромните непознати корпоративни ползи за сметка на дребния и междинен фамилен български бизнес!

“Третата вълна не наподобява по нищо на втората ”, сподели на днешния брифинг Костадин Ангелов! Не, министър Ангелов, не наподобява на първата! При първата беше затворена цялата страна при 25 случая дневно, а с оповестеното през днешния ден решение при над 4000 случая на ден още веднъж не работят единствено заведения та, фитнеси те и моловете!

Популистки, половинчати и предизборни решения ръководят пандемията!

Съберете си акъла и покажете потенциал за взимане на верните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: “Всичко или нищо ” - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А в случай че не отваряте - плащате в точния момент съответни обезщетения! Вие обаче не разбирате, не желаете да го разберете или просто по този начин ви изнася. За следващ път доказахте това, което ние повтаряме през цялото време, а точно - в това да пандизите единствено 2-3 избрани бранша няма никаква здравна логичност, а единствено непознати стопански и политически аргументи.

Щом няма проблем да работят магазини те с преграждане на пространствата до 300 кв/м , ИЗИСКАВАМЕ НЕЗАБАВНО отваряне на всички фитнеси , танцови школи, дневни и нощни заведения , както и на всички останали бизнеси с пространства до 300 кв/м , а тези с над 300 кв/м повърхност да работят по изискванията на огромните магазини и преграждане на 300 кв/м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и празненства навън можем да вършим без проблем.

На ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини!!!

Вие потвърждавате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!

 

С последни капки на издръжливост:

СЗБ и БАЗ
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР