Собствениците на ветеринарна клиника Фарма Тийм д-р Никола Досев и

...
Собствениците на ветеринарна клиника Фарма Тийм д-р Никола Досев и
Коментари Харесай

„Фарма Тийм“ дари на Община Разград дефибрилатори за двете спортни зали

Собствениците на ветеринарна клиника „ Фарма Тийм ” доктор Никола Досев и доктор Димитрина Петрова подариха на Община Разград два дефибрилатора, които да се употребяват в двете спортни зали в Разград – „ Лудогорец “ и „ Абритус “.

Д-р Досев даде животоспасяващите апарати на заместник-кмета Мирослав Грънчаров през днешния ден в навечерието на формалното разкриване на обновената зала „ Абритус “, която отваря порти в събота, 17 декември.

Дефибрилаторите ще се употребяват от медицинските лица, присъстващи на спортните събития, които ще се организират в двете спортни уреди. Апаратите могат да спасят човешки живот, в случай че ненадейно спре да бие нечие сърце, в европейските страни се слагат на всеобщо посещавани публични места.

„ Фарма Тийм “ е закупила и предоставила за прилагане на публични места общо 5 дефибрилатора на територията на община Разград и един в Исперих. В Разград другите апарати са в клиниката на компанията, в ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф “ и ППМГ “Акад. Н.Обрешков “. Общо в Разград към този момент действат 11 апарата, 4 са на стадион „ Хювефарма Арена “, а два бяха закупени от Община Разград за административната постройка и за „ Общински пазари “.

Д-р Досев съобщи, че с това Разград към този момент дава отговор на европейските стандарти да има по един автоматизиран външен дефибрилатор на 3000 души население.

Той посочи още, че 10% от цената на дарените през днешния ден апарати е от набирателната сметка, която „ Фарма Тийм “ разгласи преди година и по която не престават да се набират средства.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР