Собствениците на търговски обекти, по свое усмотрение, ще имат право

...
Собствениците на търговски обекти, по свое усмотрение, ще имат право
Коментари Харесай

Сербезова подписа заповедта за отпадане на зеления сертификат

Собствениците на търговски обекти, по свое убеждение, ще имат право да отстранен наложителното условие за „ зелен документ “ за своите клиенти, считано от 24 февруари. Заповедта за това бе подписана през днешния ден от министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова. От същата дата уредниците на събития могат да позволяват гости, още веднъж без да е нужен документ.

В заповедта се разяснява, че условието за зелен документ остава наложително за личния състав на всички обекти с публично значение.

От същата дата се позволява визитата на до 12 деца в група при осъществяване на присъствени групови занятия за деца в езикови, просветителни центрове, центрове за поддръжка на личностно развиване и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, постоянно проветряване на всеки час и стерилизация.

Сербезова разгласи през вчерашния ден, че разхлабването на противоепидемичните ограничения се дължи на подобряващата се обстановка в страната. Тя зави още, че има тристъпков метод за облекчение на ограниченията, съгласно който от 20 март да отпадне условието за „ зелен документ " в цялата страна при удобна наклонност в развиването на епидемиологичната конюнктура.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР