Собствениците на съоръженията на Витоша поискаха спешно да бъдат подготвени

...
Собствениците на съоръженията на Витоша поискаха спешно да бъдат подготвени
Коментари Харесай

Децата на Витоша няма къде да тренират

Собствениците на оборудванията на Витоша желаеха незабавно да бъдат готови ясни закони за развиването на българския планински туризъм. Според тях главният проблем, който спъва развиването на инфраструктурата в планината е законодателен. Призив за промени в инфраструктурата на Витоша пристигна и от Сдружението на витошките ски и сноуборд учебни заведения. Всеки ден единствено на Алеко спортуват близо 1000 деца, те се нуждаят от естествени условия, които липсват.

София

За по-добри условия за ски-тренировки на децата, избрали да спортуват на Витоша са нужни лифтове, още влекове и писти, системи за неестествен сняг и водни резервоари, безапелационни са от ски-училищата в софийската планина.

Марина Тепавичарова, съдружие на ски и сноуборд учебните заведения: Това ужасно доста ни тежи, неналичието на достъчно съоръжния за децата от бейби влекче да прокарат на някаква естествена зелена писта. Иво Рангелов, Мотен спорт: Нещо би трябвало да се промени и да се случи, повярвайте не може повече по този метод, нямаме ли инфраструктура, нямаме ли уреди. Не желая да стигам до въпроса кой е отговорен, въпросът е за какво?
За да се случат каквито и да е промени и усъвършенствания на Витоша обаче би трябвало да има законодателни промени. Собствениците на лифтовете се надяват това да стане допустимо най-скоро, с цел да може София да кандидатства за хазаин на младежката олимпиада.

Радослав Пеев, " Витоша ски ": Силно се надявам тези министри да вземат ограничения и въпросът с Витоша да бъде развързан допустимо най-скоро! Наистина нямаме време за кандидатурата и в случай че страната в действителност желае да кандидатства за тези зимни игри, би трябвало да се задейства оптимално бързо.
Стъпките за измененията в проекта за ръководство са няколко, първо те би трябвало да бъдат импортирани в Министерство на околната среда и водите, а по-късно висшият екологичен експертен съвет би трябвало да предложи към този момент утвърдените промени на Министерски съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР