Собствениците на ресторанти за традиционна кухня са принудени да затварят

...
Собствениците на ресторанти за традиционна кухня са принудени да затварят
Коментари Харесай

Брекзит гони традиционните къри къщи заедно с европейските работници

Собствениците на заведения за хранене за обичайната кухня са принудени да затварят бизнеса си поради напускащата работна ръка от Източна Европа, която си потегля от Англия.

Излъгани, че след Брекзит, ще има огромен приток на служащи от Южна Азия, при преустановяване на свободното придвижване на хора в страните-членки на съюза, огромна част от притежателите на заведения за хранене в действителност поддържат напускането на Острова от Европейски Съюз на референдума преди 2 години.

Разочароващо, в реалност, бизнесът страда поради по-ниската имиграция към Англия, на която разчитат доста от бизнесите. Почти невероятно е да се привлекат готвачи за паметните индийски и бангладешки заведения за хранене поради сегашните имиграционни закони. Дори кралицата не заплаща на готвачи в Бъкингамския замък задоволително, с цел да съблюдава разпоредбите за задграничните квалифицирани служащи.

Всеки ден в страната затваря по една от многочислените обичайни къри къщи, защото дефицитът на профилиран кухненски личен състав прави бизнеса неосъществим.

Ефектът на Брекзит е изтъкнат в формалната статистика. Броят на жителите на Европейския съюз, работещи в Обединеното кралство, падна падна на рекордни равнища през третото тримесечие и те не се заменят.

 Снимка 390319
Източник:

Премиерът Тереза ​​Май има за цел да понижи чистата годишна миграция до десетки хиляди, от над 200 000 сега. Нейното държавно управление се стреми към система след напускането на Европейски Съюз, която дава на министрите на страните, с които сключат двустранни съглашения, гъвкавостта да улесняват разпоредбите за имиграция, приоритизирайки висококвалифицираните служащи за сметка на нискоквалифицираните мигранти.

Собствениците на къри къщи се пробваха да избегнат такава система, когато молиха за Брекзит. Почти две десетилетия откакто пилешката тика масала беше импровизирано оповестена за национално ядене на Англия, поддръжниците на напускането измежду политическия хайлайф дадоха обещание на заведенията за хранене по-големи потоци от Южна Азия с по-лесни визови правила, затваряйки вратата на европейските служащи и по-ниски прагове за наемане на личен състав от чужбина и даже легализиране на служащи във Англия без документи.

Готвачите са в дефицит на Острова. Индустрията, която способства за английската стопанска система годишно с 5,5 милиарда $, се бори да откри спомагателните 30 000 служащи, от които незабавно се нуждае.

Сегашните правила изискват възнаграждение от 35 000 паунда за началник от южноазиатска страна, което е невероятно за множеството по-малки заведения за хранене, споделя Байльор Кан, президент на Британо- Бангладешките катализатори за търговия и промишленост. Дори Бъкингам разгласява оферта за кралски готвач на заплата от малко над 21 000 паунда.

Другият проблем включва доказването на специализацията на готвачите. Без задоволително публични институции, които преподават в готварство или кетъринг в страни като Бангладеш и Пакистан би било мъчно да се издават визи на служащите, даже в случай че притежателите на заведенията за хранене намерят пари за заплатите им.

Носителят на награди в региона, началник Оли Кан, основен секретар на Бангладешката организация за кетъринг, повежда 150 000-те си служащи и 12 000- те си ресторанта във Англия в акцията на овакантяване, измамен от политици като Борис Джонсън и Прити Пател, които стартираха акцията, наречена " Спасете нашите къри къщи ".

Индустрията, която наблюдава произхода си до 1809 година, в този момент е изправена пред мъчителен крах, сподели той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР