Собствениците на ресторанти се стараят не просто да се върнете

...
Собствениците на ресторанти се стараят не просто да се върнете
Коментари Харесай

11 трика, които ресторантите използват, никой сервитьор няма да ви ги каже

Собствениците на заведения за хранене се стараят не просто да се върнете още веднъж при тях, само че и да поръчате нещата, които желаят да поръчате.
Ето някои общоприети трикове, общоприети за ресторантьорския бизнес, които ви карат да похарчите повече, когато поръчвате храна.
1. Музиката
Когато звучи мелодична и ненатрапчива музика, изяждаме доста повече, в сравнение с в случай че няма никаква музика. Например, класическата музика кара клиентите да харчат с 10% повече. Това се случва, тъй като самочувствието им се покачва от обстоятелството, че се усещат по-културни и заможни.
Музиката може да е ориентирана и към по-конкретни цели: френските шансони са най-подходящи за пласиране на виновност, а ирландските национални песни – за бира.
2. Празните чинии изчезват на мига
Разбира се, никой не обича да седи на маса, цялостна с мръсни съдове, само че за бързото събиране има още една причина: по този начин гостът няма да мисли, че към този момент е поръчал прекалено много.
3. За всекиго по нещо
Във всяко меню има по нещо „ фешън “, по нещо хранително за хората, които желаят да се наядат добре, по нещо леко за тези, които са на диета, по нещо без скотски артикули и така нататък
4. 10% нарастване на цената
Повечето клиенти нямат нищо срещу да платят със 7 или 10% повече, в сравнение с са възнамерявали. Ето за какво сосовете и другите добавки във веригите за бързо хранене постоянно костват към 10% от цената на ястието.
5. Компактни менюта
Твърде доста ястия в менюто объркват клиентите. Професионалният ресторантьорски съветник Аарън Алън споделя, че когато се претрупа менюто, измъчвате клиентите, които се усещат неудовлетворени от визитата, тъй като се съмняват дали са създали верния избор. Също по този начин хората са склонни да мислят, че един ресторант не може да сготви добре толкоз доста ястия. Ето за какво от време на време най-хубавото меню е това, което се събира на един лист.
6. Отношението на сервитьорите
Сервитьорите знаят, че клиентите обичат да започнете диалог с другарски коментар, даже да е просто нещо за времето. Бакшишите нормално се усилват с една трета като резултат от този елементарен трик.
7. Легендата на ресторанта
Целта на легендата е ресторантът да се отличава измежду множеството.
Един елементарен образец: едно заведение има готвач, който знае тайната на неповторимите полски понички, а друго заведение просто прави понички. Ако би трябвало да избират, множеството хора освен ще отидат в първото, само че ще са уверени, че тези понички са им харесали повече.
8. „ Допълнителна “ оферта
Вероятно сте забелязали по какъв начин, когато поръчвате нещо, сервитьорът ви пита „ Голямо ли? “ или „ С не-знам-си-какво-ли? “, до момента в който кима одобрително. Докато осъзнаете, че се съгласявате на нещо, което не сте имали желание да поръчате, към този момент е късно.
Освен това, двойните порции постоянно се назовават ​​„ общоприети “, а общоприетите – „ дребни “, което също усилва приходите.
9. Репутацията на готвача
Репутацията на готвача е мощно оръжие. Всяко ядене, което е „ специалитет на готвача “, ще се открои в очите на гостите - да не приказваме, когато ги обслужва самият готвач.
Понякога сервитьорите даже се обличат като готвачи и играят ролята пред клиентите.
10. Ароматите
Ароматите ни въздействат извънредно. Дори да имаме явен проект, те могат да го видоизменят. Ароматите на ванилия и канела усилват продажбите на десерти, до момента в който миризмата на бекон кара хората да си поръчват повече за закуска. Лавандулата постоянно се употребява, с цел да накара клиентите да се провиснал, да спрат да бързат и да изхарчат повече.
11. Триковете на сервитьора
Сервитьорите от време на време употребяват дребни трикове, с цел да получат по-голям бакшиш. Може да се забавят да върнат рестото с вярата, че ще се откажете и ще си тръгнете или ви го носят на монети, тъй че де се откажете да го вземете. Въпреки това положителните заведения и сервитьори заобикалят сходни евтини трикове, защото носят неприятна известност.
Източник: Bright Side
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР