Собствениците на PS5 вече могат да се присъединяват към гласови

...
Собствениците на PS5 вече могат да се присъединяват към гласови
Коментари Харесай

Sony пусна нова актуализация за PS5, включваща интеграция на Discord, подобрения в 1440p и oще

Собствениците на PS5 към този момент могат да се причисляват към гласови диалози в Discord и да употребяват гласа си за снимане на клипове от игри

Емил Василев преди 44 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 13:10 | 06.03.2023

Известен нидерландски сеизмолог предвижда трусове в 12 области на планетата

IT НовиниЕмил Василев - 17:00 | 06.03.2023

Забраната за 8K тв приемници в Европейски Съюз влиза в действие – ето по какъв начин Samsung я заобиколи

АвтомобилиИван Давидов - 9:40 | 05.03.2023

ТОП 10 на вълците в овча кожа измежду автомбилите

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Sony пусна нова актуализация за PS5, която включва дълго чаканата интеграция на Discord в конзолата. Версия 7 на софтуера за PS5 към този момент е налична за всички конзоли и разрешава на притежателите на PS5 да се причисляват към диалози в Discord на своята подпора, както и усъвършенствания в резолюцията 1440p, опция за прекачване на данни сред конзолите PS5 и нова алтернатива за снимане на клипове от вашия геймплей посредством гласови команди.

Собствениците на PS5 ще могат да трансферират повикване от мобилен телефон или компютър в Discord на своята подпора. Това е доста сходно на метода, по който Microsoft в началото започва поддръжката на Discord на Xbox предходната година, което значи, че не можете да получите пряк достъп до сървърите на Discord на PS5, без да употребявате мобилно устройство или компютър, с цел да прехвърлите позвъняването.

Интеграцията на Discord е елегантна. След като повикването бъде трансферирано, ще можете да видите приятелите си от Xbox, PC и други платформи в повикването и то остава на таблото на PS5 като празненство в настрана приложение, до момента в който не прекратите повикването. Засега се поддържат единствено гласови повиквания, тъй че няма да можете да виждате известия в чата на Discord, да предавате екрана на конзолата си към повикването в Discord или да преглеждате потоците на други консуматори на Discord.

Интеграцията на Discord е отлично допълнение за кросплей, което разрешава на играчите от PS5 да беседват с Xbox и PC геймъри, без да се постанова да разчитат на функционалностите за чат в играта. Миналата година Microsoft усъвършенства личната си интеграция на Discord за Xbox, позволявайки на притежателите на Xbox да се причисляват към гласови канали напряко от конзолата, без да се постанова да употребяват телефон или компютър. Надяваме се, че Sony ще направи същото през идващите месеци.

С тази актуализация PS5 получава и някои усъвършенствания в своя режим 1440p. От Sony споделят, че 1440p е уголемен, като за 1440p е задействана променлива периодичност на освежаване, с цел да се добави по-плавно образно показване в игрите. Повече режими и HDMI устройства към този момент се поддържат за 1440p, тъй че в случай че вашият екран е бил пропуснат по време на първичното стартиране на 1440p, в този момент може да работи.

С тази нова актуализация Sony усъвършенства поддръжката на гласови команди. Собствениците на PS5 в Съединени американски щати и Англия към този момент могат да кажат „ Хей, PlayStation, заснеми това! “, с цел да запазят видеоклип от своя геймплей. Можете даже да поискате клипове с персонализирано време с команда като „ Заснеми последните 5 минути “. Дали функционалността ще е налична и у нас към този миг не е ясно.

Sony също по този начин усъвършенства обществените аспекти на функционалността за шерване на екрана и празненство чатовете в таблото на PS5, като към този момент се появява нова секция „ Приятели, които играят “, с цел да можете да видите кои другари играят дадена игра сега. Sony също по този начин улеснява достъпа до игрите и зареждането на непокътнатите данни от PS4 на PS5. Добавена е и нова алтернатива, която разрешава на притежателите на PS5 да трансферират данни и игри сред конзолите PS5, като употребяват местна Wi-Fi или LAN връзка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР