Собствениците на овцете в Болярово твърдят, че 11-те животни, които

...
Собствениците на овцете в Болярово твърдят, че 11-те животни, които
Коментари Харесай

Овцете в Болярово умрели от преяждане, твърдят стопаните

Собствениците на овцете в Болярово настояват, че 11-те животни, които са умряли в рамките единствено на пет дни в тяхното стопанство, са умрели от преяждане, а не от чума.

Припомняме, че това е същото стопанство, в което бяха открити позитивни проби за чума преди два месеца, само че ветеринарите не бяха позволени, с цел да създадат втори тест.
Отново има напрежение поради чумата по животните в Болярово В стопанството са умрели 11 овче, във фермата влязоха ветеринари и служители на реда
Според собственичката Ани Петрова една част от животните ѝ влезнали под заграждението на мястото, където се съхранява жито, и по този начин се стигнало до преяждането.

„ По частен ред със експерт патоанатом установихме, че това е повода за смъртта”, разяснява Петрова.

По думите ѝ тя още на 14 септември е алармирала за първите три умряли животни, само че ветеринарите не ѝ помогнали.
Все още има напрежение в засегнатите от чумата села в Странджа Стопани отхвърлят втора проба на животните и желаят интервенция на прокуратурата
Според Ани Петрова тя постоянно е разрешавала на управляващите да вземат втора проба за чума от овцете ѝ, само че единствено при изискване, че заповедта за евтаназията им, издадена след първите проби, бъде оповестена за оскъдна. „ Изгубила съм всякакво доверие във ветеринарите. В момента, в който влязат сякаш за кръвни проби, не знам какво ще направят”, разяснява Петрова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР