Собствениците на отборите от Националната футболна лига на САЩ (НФЛ)

...
Собствениците на отборите от Националната футболна лига на САЩ (НФЛ)
Коментари Харесай

Одобриха революционните промени в плейофите на НФЛ

Собствениците на тимовете от Националната футболна лига на Съединени американски щати (НФЛ) гласоподаваха за увеличението на тимовете в плейофите от 12 на 14, като смяната влиза в действие с новия Колективен трудов контракт от идния сезон. Вотът бе извършен по време на обичайна годишна среща на най-влиятелните хора в американския футбол, която обаче този път не бе тридневно събитие на тропическа дестинация, а конферентен диалог през хиляди километри разстояние.

Според новите плейофни правила, "уайлд кард " тимовете се усилват от два до три за двете конференции НФК и АФК. Вместо по два мача на конференция в "уайлд кард " уикенда, НФЛ към този момент ще има по цели три (общо шест), които за момента са планувани за уикенда на 9 и 10 януари 2021-а година.

Телевизиите CBS и NBC също по този начин получиха по още един мач през сезона. CBS пък възнамерява да излъчи тъкмо тази среща по детския ефирен канал Nickelodeon и той ще бъде със специфична студийна стратегия, ориентирана към най-малките почитатели на американския футбол.

Новият формат вкарва и доста любопитно предписание, тъй като към този момент не по два, а единствено по един тим от всяка конференция ще получава отмора по време на "уайлд кард " уикенда. Това ще бъдат двата отбора с най-хубав баланс в НФК и АФК, като те ще имат и домакинско преимущество през всички плейофни рундове.

По този метод НФЛ цели да отстрани част от мачовете без значение в сегашната 17-а и последна седмица от постоянния сезон. Вторият сийд във всяка конференция, който до тази година също почиваше в "уайлд кард " уикенда, към този момент ще приема последния седми сийд. Както бе и в предишното, номер три семейства на номер шест, а петият гостува на четвъртия.

Вотът не бе оповестен детайлно от НФЛ, само че той е покрил нужните 75 % от утвържденията на притежателите на 32-та тима. Самите играчи към този момент се съгласиха с проекта при подписването от своя страна на груповия трудов контракт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР